>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кримські клуби зможуть грати в чемпіонаті Абхазії, а не Росії, - Попов

ФІФА не допустить грубого порушення правил

Кримські клуби зможуть грати в чемпіонаті Абхазії, а не Росії, - Попов
Фото: http://sport.bigmir.net

"Таврія" і "Севастополь" апріорі не можуть виступати в чемпіонаті Росії. Такі правила ФІФА та УЄФА. Про це повідомив перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов.

"Виступ наших команд в якомусь іншому чемпіонаті, крім українського, нереальний абсолютно. Зрозумійте, у всесвітньої футбольної громадськості зовсім інше бачення ситуації, є чіткий закон: клуб, який знаходиться на території однієї держави, не має права брати участь в офіційних турнірах іншої держави. Тому якщо "Севастополь" і "Таврія" та інші кримські клуби захочуть заявитися, припустимо, в першість Росії, міжнародні футбольні органи їм цього елементарно не дозволять. У них тут є один шлях - чемпіонати Придністров'я чи Абхазії, або, в крайньому випадку, - першість Криму. Ось і все.

Повторюю, стан справ простий: світ ніколи не визнає ані кримського референдуму, ані приєднання півострова до Росії, ані його існування у вигляді псевдосамостійного політичного суб'єкта; аналогічна процедура очікує як потенційно можливий кримський чемпіонат, так і участь місцевих футбольних клубів в іноземній лізі. Це - не моя позиція, це бачення міжнародної спільноти. Тому резюмую: участь футбольних клубів Криму в російській прем'єр-лізі нереальна, тому що такого в принципі не може бути", - цитує Попова "Український футбол".

Нагадаємо, міністр спорту та молоді Булатов заявив, що "Таврію" і "Севастополь" запросили в російську прем'єр-лігу. Ведучий програми "ПроФутбол" Ігор Ціганик повідомив, що на кримські команди тисне місцева влада. Не виключено, що "Таврія" і "Севастополь" проігнорують матчі найближчого туру чемпіонату України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram