>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Миколаївські футбольні функціонери вимагають виключити Росію з ФІФА

Югославські футболісти свого часу постраждали через агресивну політику Мілошевича

Миколаївські футбольні функціонери вимагають виключити Росію з ФІФА
Фото: aif.ru

Функціонери федерації футболу Миколаївської області вирішили звернутися до вищих футбольних органів із вимогою виключити збірну Росії з числа учасників ЧС-2018.

На засіданні виконкому федерації футболу Миколаївської області функціонери затвердили звернення до керівництва Федерації футболу України. Йдеться про припинення майбутніх обговорень з боку українських клубів перспектив участі в об'єднаному чемпіонаті. Також миколаївці рекомендують чиновникам ФФУ написати відкритий лист на адресу ФІФА, УЄФА та національних футбольних асоціацій Європи з вимогою позбавити Росію членства у ФІФА та УЄФА, усунути збірну Росії від участі в чемпіонаті світу в Бразилії і позбавити Росію права проведення чемпіонату світу 2018 року.

Зокрема функціонери зазначають, "згідно з 3 статтею статуту ФІФА, "будь-яка дискримінація проти країни або групи людей заборонена і карається припиненням членства в організації або повним з неї виключенням". Як ми знаємо, Югославію вже карали за такі порушення напередодні чемпіонату Європи 1992 року і чемпіонату світу 1994 року".

Цю ініціативу підтримав президент обласної федерації футболу Микола Єропунов. "За" проголосували 11 членів виконкому, троє - утрималися, "проти" був один, повідомляють "Миколаївські новини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram