>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спортдиректор "Таврії": коли Крим увійде до складу Росії, то можна буде говорити про клубні перспективи

Все має пройти без галасу й бруду

Спортдиректор "Таврії": коли Крим увійде до складу Росії, то можна буде говорити про клубні перспективи
Александр Бойцан
Фото: www.footboom.com

Спортивний директор сімферопольської "Таврії" Олександр Бойцан розповів про те, що поважає вибір населення Криму, а клуб буде розвиватися в інтересах жителів республіки:

"Ми - спортивний клуб і доволі далекі від політики. Основна складова для нас - спортивна. Але ми не можемо залишатися осторонь від того, що відбувається в нашій республіці. Ми поважаємо вибір людей, які тут мешкають. Це не тільки їхній вибір, а й людей, які перебувають у нашій команді.

Думаю, що політики ухвалять правильні політичні та юридичні рішення і зрозуміють, що народ дозрів до цього. Сподіваюся, що все пройде в рамках правового поля, без галасу й бруду. Щойно це станеться і республіка увійде до складу Російської Федерації, можна буде говорити і про подальші кроки спортивного клубу "Таврія".

Ми були і залишимося частиною Республіки Крим, частиною Сімферополя. І ми будемо рухатися в ногу з бажаннями наших людей, наших уболівальників - тих, для кого ми граємо. Спочатку потрібно привести вибір людей до спільного знаменника.

Слід ухвалити відповідні документи та політичні рішення. Сподіваюся, що політикам стане сили волі й думки, щоб правильно це зробити. А далі дійде справа і до спортивного життя республіки".

За регламентам УЄФА і ФІФА, "Таврія" і "Севастополь" не зможуть заявитися в російську Прем'єр-лігу. Водночас кримчани можуть заявитися у другий дивізіон і за спортивним принципом потрапити в елітний дивізіон. Так, наприклад, вчинили валлійські клуби - "Свонсі" та "Кардифф", які виступають зараз в англійській Прем'єр-лізі, а починали свій шлях із шостого англійського дивізіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram