>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишній голова ПФЛ пропонує розширити Прем'єр-лігу до 24-х команд

Елітний дивізіон слід розбити на 2 групи

Колишній голова ПФЛ пропонує розширити Прем'єр-лігу до 24-х команд
Фото: sport-xl.net

Колишній президент Професійної футбольної ліги (ПФЛ) Святослав Сирота представив свій варіант формату чемпіонату України. На думку функціонера, Прем'єр-лігу варто не скорочувати, а навпаки розширювати.

"Схема передбачає участь 24 кращих команд УПЛ та Першої ліги. Турнір пропонується розбити на дві групи по 12 команд. На першому етапі обидві групи грають два кола, тобто 22 туру. На другому етапі всі команди розбиваються на три вісімки і проводять ще два кола, зберігаючи здобуті на першому етапі очки в матчах між собою.

Таким чином, вісімка найсильніших команд розігрує медалі та місця в єврокубках. Друга вісімка (чотири гірших команди першої групи і чотири кращих з другого) з'ясовують, кому в наступному сезоні грати з топ-командами. А третя визначає тих, хто вилетів у нижчий дивізіон. У підсумку, кожен клуб проводить по 36 матчів за сезон", - цитує Сироту Xsport.

Нагадаємо, зараз ФФУ і УПЛ зіткнулися з "кадровою" проблемою. У наступному сезоні наш чемпіонат кримські команди, ймовірно, покинуть. Наприкінці минулого року через фінансові проблеми київський "Арсенал" припинив своє існування. Таким чином, після закінчення сезону УПЛ може налічувати тільки 13 команд. Перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов уже заявив, що функціонери думають над реорганізацією ліги, однак навряд чи вдасться зберегти в еліті 16 команд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram