>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У України лише одна легенда - Лобановський. Решта - збіговисько алкашів, - Туаєв

У Радянському футболі "договірняків" не було

У України лише одна легенда - Лобановський. Решта - збіговисько алкашів, - Туаєв
Фото: dynamo.kiev.ua

Екс-нападник "Нефтчі" та збірної СРСР 60-х Казбек Туаєв дуже жорстко відреагував на слова Віктора Серебрянікова про те, що у 1966-му році "Нефтчі" купив матч у київського "Динамо".

"Я знайомий з висловлюваннями Віктора Серебрянікова. Не звернув уваги на його слова, але не можу закрити очі на спроби очорнити тих, кого вже немає в живих. Вони алкоголіки та п'яниці. І Серебряніков, і Віталій Хмельницький - втрачені люди. Через те , що у них в голові нічого не залишилося, вони говорять все, що їм заманеться. у України була одна легенда - Валерій Лобановський. І його пам'ятник зруйнували. Нехай вони думають про це. Замість цього вони говорять речі, які ображають дух покійних футболістів. Навіщо згадувати ім'я Анатолія Банішевського? Такі речі ображають дух Толіка. Ці українські ветерани - смердючі свині, збіговисько алкашів.

Добре, що не всі колишні гравці "Динамо" такі. Але Серебрянікову і йому подібним я хочу відповісти у більш жорсткій формі. Тому в найближчі дні зберу кількох журналістів і проведу невелику прес-конференцію. Якщо прийдете ви і кілька ваших колег, цього буде достатньо", - цитує Туаєва Аpasport.az.

Зазначимо, що Серебряніков (відомий футболіст "Динамо" та збірної СРСР 60-70-х років) в інтерв'ю "Спорт-Експресу" розповів, як динамівці продали гру "Нефтчі":

"1966. Баку та Ростов билися за срібло. У "Нефтчі" матч в Києві. Увечері приїжджають до мене на базу хлопці, з якими у юнацькій збірній грав, - Банішевський , Маркаров, Брухтій. Мнуться. Зрозуміло, гра їм потрібна. Відповів: "З командою будемо радитися. Дідові говорити не стану" . Маслов перш тренував Ростов, ясно, що в цій гонці був за них. Протягнули мені пакет - навіть не уявляю, скільки там було. Зібрали 11 футболістів основи. Якщо віддаємо гру, зараз же дерибаніть гроші. Ні - повертаємо. Всі голосують "за"... Всі разом поїхали до готелю "Москва" , де "Нефтчі" жив . Домовилися, що обіграють нас в один м'яч.

Але на полі Бишовець, почав чудити. У бомбардири рвався. Бабки взяв - а забив! Ми все-таки програли 1:2. Дід, ні слова не кажучи, сів у машину і поїхав. Розплакався. Зрадили ми його".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram