>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ліга Європи: "Базель" розгромив "Валенсію" на порожньому стадіоні, "Юве" дотиснув "Ліон"

У чотирьох матчах ЛЄ було забито всього 6 м'ячів

Ліга Європи: "Базель" розгромив "Валенсію" на порожньому стадіоні, "Юве" дотиснув "Ліон"
Штокер забивает последний мяч в ворота "Валенсии"
Фото: EPA/UPG

У четвер відбулися перші поєдинки ¼ фіналу Ліги Європи. Фаворит турніру "Ювентус" на виїзді переграв французький "Ліон". "Ткачі" провели непоганий матч, граючи на рівних з італійським грандом, але в підсумку більш високий клас гостей все ж узяв гору - Буффон не дозволив господарям відзначитися, а на 85-й хвилині Бонуччі забив переможний м'яч.

Хороший заділ перед грою у відповідь зробила і "Бенфіка", яка добралася в минулому сезоні до фіналу. "Орли" на виїзді домоглися мінімальної перемоги над "Алкмаром" Діка Адвоката.

А ось "Базель" вже може бронювати собі квитки до півфіналу. Підопічні Якіна на своєму полі розгромили "Валенсію". Дубль на свій рахунок записав аргентинець Дельгадо, а крапку в матчі у компенсований час поставив ветеран команди Штокер. Зазначимо, що швейцарці розгромили "Чес" на порожньому стадіоні - УЄФА дискваліфікував арену "Базеля" через агресивну поведінку фанів команди в матчі 1/8 ЛЄ проти "Зальцбурга".

У ще одному матчі "Порто" на своєму полі мінімально переміг "Севілью" - 1:0. Схоже, тільки в цій парі ще нічого не ясно - андалузійці поразки ніяк не заслужили. Цікавий епізод трапився в кінці гри. Півзахисник "Порту" Фернандо порушив правила, зірвавши небезпечну атаку іспанців. Арбітр Вольфганк Штарк тут же підбіг до футболіста з жовтою карткою. Все б нічого, але ще до зупинки гри німецький рефері-педант вирішив нагородити гравця відкладеним штрафом! Як підсумок - два поспіль "гірчичника".

Матчі-відповіді пройдуть через тиждень.

"Ліон" - "Ювентус" – 0:1

Гол: Бонуччі (85).

"Базель" - "Валенсія" – 3:0

Голи: Дельгадо (34, 38), Штокер (90+2)

"Порто" - "Севілья" – 1:0

Гол: Мангаля (31).

Видалення: Фернандо (87, повторне попередження).

"Алкмар" - "Бенфіка" – 0:1

Гол: Сальвіо (48).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram