>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блохін: воротар відбив Гусєву півголови - чому суддя не дав пенальті?

Канкаві потрібно пам'ятник поставити, вважає Олег Володимирович

Блохін: воротар відбив Гусєву півголови - чому суддя не дав пенальті?
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Олег Блохін впевнений, що сутичка Бойка і Гусєва стала мало не ключовим моментом матчу "Дніпро" - "Динамо":

"Зараз стан Гусєва значно кращий. Проведене після повернення в Київ обстеження показало, що його стан більш оптимістичний, ніж вважалося по гарячих слідах. А ось стоматологам доведеться з ним попрацювати. Хвору людину на тренування або на матч я випускати не маю права. А якщо говорити про сутичку з Денисом Бойком, яка і призвела до травми Гусєва, то суддя в цьому епізоді мав дати воротареві жовту або червону картку і призначити пенальті. У всякому разі, в цьому мене переконав перегляд моменту на відео в різних ракурсах.

Про те, чого хотів в цьому випадку воротар, судити не візьмуся. Але порушення, з моєї точки зору, було очевидним. Назвіть позицію Блохіна суб'єктивною, але Гусєв-то стояв боком до Бойка, а не обличчям, і не бачив, звідки воротар вилітає. Мені здалося, що людині відбили півголови. Зі сторони неможливо було зрозуміти, що відбувається: Олег лежить, а навколо - паніка. І якби не прийшли на допомогу гравці "Дніпра", все могло закінчитися погано. Джабі Канкаві треба поставити пам'ятник - він врятував Гусєву життя!

Це було важко: те, що сталося, вибило з колії і гравців, і тренерів і змінило ситуацію на всіх подальших подіях. Ми на лавочці дійсно довго не могли розібратися в події: Олег упав, йому надали допомогу і понесли на носилках в карету "швидкої". Тільки потім мені сказали, що у Гусєва запав язик, і він кілька секунд не міг дихати. До моменту, коли дізнався про це, вже довелося взяти себе в руки: був зобов'язаний негайно перебудувати гру. Робити першу заміну так рано я, звісно, не планував".

Нагадаємо, "Дніпро" в неділю досить легко переміг "Динамо" - 2:0. На 22-й хвилині (за рахунку 0:0) голкіпер господарів Бойко, граючи на виході, завдав травму Гусєву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram