>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Конькову загрожує кримінальна відповідальність за звільнення працівників ФФУ

Анатолій Дмитрович вплутався в юридичну війну

Конькову загрожує кримінальна відповідальність за звільнення працівників ФФУ
Фото: www.fcsevastopol.com

Президенту ФФУ Анатолію Конькову загрожує кримінальна відповідальність, якщо буде доведено, що він звільнив чотири десятки працівників федерації з порушеннями трудового законодавства.

Нагадаємо, близько 40 працівників ФФУ повідомили про звільнення через два місяці. Причина: скорочення штату. При цьому про документи, на підставі яких планується здійснити звільнення, працівників не повідомили. В результаті опальні функціонери заявили, що, таким чином, Коньков розправляється з неугодними йому співробітниками.

У разі, якщо рішення про звільнення прийнято президентом ФФУ одноосібно, йому загрожують дисциплінарна, адміністративна і матеріальна відповідальність за порушення трудового законодавства. Це вже питання не тільки до аудиту за участю ФІФА та УЄФА з підстав ігнорування повноважень виконавчих органів ФФУ, передбачених Статутом, а й до відповідних державних органів з нагляду за охороною праці та прокуратури, повідомляє Еспресо.TV.

Більше того, якщо хтось з працівників доведе, що звільнення відбулося з грубим порушенням законодавства про працю або з особистих мотивів, то Конькову загрожує кримінальна відповідальність відповідно до положень статті 172 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram