>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колосков: Коньков не перешкодить кримським командам грати в Росії

Від ФФУ тут нічого не залежить

Колосков: Коньков не перешкодить кримським командам грати в Росії
Фото: gazeta.ru

Голова Федерації футболу України (ФФУ) Анатолій Коньков не завадить перейти кримським клубам у чемпіонат Росії. Так вважає почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) В'ячеслав Колосков. Нагадаємо, в четвер на зустрічі з ультрас Коньков заявив, що кримчани продовжать грати в чемпіонаті України.

"Коньков у цій ситуації нічого вдіяти не може, він просто не має таких повноважень. У цій ситуації необхідно дотриматися основних принципів Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) і Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Тому слова Конькова не повинні турбувати РФС.

Спочатку потрібно дочекатися вирішення політичних питань (зараз їх вирішено), потім клуби повинні виконати всі зобов'язання перед ФФУ і лігою. Після цього, з урахуванням статутів ФІФА та УЄФА, вирішувати питання про перехід. Якихось однозначних заяв Коньков тоді не робив.

У цій ситуації Конькова можна зрозуміти. Уявіть, він зустрічається з уболівальниками і каже їм: "Мені все одно, хай ці клуби грають де хочуть". Уболівальники розтерзали б його і відправили б на гільйотину", - зазначив Колосков.

Нагадаємо, раніше боси кримських клубів неодноразово заявляли про своє бажання грати в російському чемпіонаті. Зокрема, "Таврія" і "Севастополь" планують вступити в Прем'єр-лігу, а армянський "Титан" - у другий російський дивізіон. Однак ФФУ виступає проти такого переходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram