>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" виграв у "Динамо" 7 гру поспіль

Кияни знову фінішують третіми в українській Прем'єр-лізі

Донецький "Шахтар" виграв принципове протистояння у "Динамо" і відчепив киян із "золотої" гонки. "Гірники" ще до перерви вирішили результат зустрічі на свою користь. На 10-й хвилині донецькі бразильці розіграли ефектну, а головне ефективну комбінацію: Ілсіньо відібрав, Тайсон на швидкості протягнув м'яч і Адріано зіграв у "стінку" з партнером і обережно пробив у дальній кут.

"Шахтар" забив гол і відійшов на свою половину поля, але продовжував володіти ініціативою. "Динамо" не могло провести жодної зрозумілої атаки - Блохін з трьома опорними хавами (Сидорчук, Вукоєвич і Гармаш) явно помилився. Як підсумок, Мбокані опинився на голодному пайку, а Ярмоленко грав сам із собою. Але потрапив в гру і Ленс. Але це вже не дивує.

Водночас випади "Шахтаря" були досить небезпечні. На 34-й хвилині "гірники" забили другий м'яч, який вийшов досить курйозним. Віда, вибиваючи м'яч з власного штрафного, влучив у Дугласа Косту. Від бразильця м'яч відскочив до Адріано. Луїс знову переграв Рибку. Зазначимо, що Адріано в момент "пасу" від Кости перебував в офсайді, але лайнсмен цей епізод проморгав.

Блохін моментально кинув у бій Беланда (пішов Сидорчук) і "Динамо", нарешті, провело небезпечну атаку. Однак П'ятов "не замерз" і з ударом Макаренка впорався.

У другому таймі рахунок не змінився. "Динамо" активно лізло вперед, але пробити П'ятова так і не змогло.

Таким чином, "Шахтар" набрав 50 очок і наздогнав у турнірній таблиці "Дніпро" (у команди Рамоса на гру менше). В активі київського "Динамо" всього лише 43 пункти.

Нагадаємо, "Динамо" програло "Шахтарю" вже 7-й матч поспіль. Востаннє підопічні Луческу програвали киянам у травні 2011 року.

"Динамо" - "Шахтар" - 0:2

Голи: Адріано, 10, 34.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram