>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс втомився чекати на диво від Блохіна

Олег Володимирович може повернутися в "Динамо", але в іншій іпостасі

Суркіс втомився чекати на диво від Блохіна
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Після програного матчу «Шахтареві» наставника «Динамо» Олега Блохіна відправили у відставку. Президент клубу Ігор Суркіс аргументував своє рішення невиконанням тренером поставлених завдань. Нагадаємо, «Динамо» практично втратило шанси кваліфікуватися до ЛЧ - команда відстає від «Дніпра» і «Шахтаря» на 7 пунктів. У минулому сезоні «Динамо» під керівництвом Блохіна зайняло 3 місце.

«Усе очевидно і просто: якщо результату немає, тренер йде. І вже не так важливо - була це переповнена чаша терпіння чи щось інше. Київське «Динамо» не може другий сезон поспіль перебувати на тих місцях, на яких воно зараз перебуває. Думаю, Олег Володимирович це теж прекрасно розуміє. Завжди так було: тренер, який не дає результат - іде.

Завжди так було у всіх і в будь-якому клубі, тим більше, коли мова йде про команду, в якій ставлять найвищі планки. Зараз формулювання відставки Блохіна не настільки важливе. Є факт: Блохін уже більше не головний тренер «Динамо». Він не справився із задачами, які були перед ним поставлені.

Ми хотіли б виграти чемпіонат, потрапити в зону Ліги чемпіонів. Це чітко було прописано в контракті, але не було виконано. Я поважав і поважаю далі Олега Володимировича. Але не завжди всім вдається. І, на жаль, він не перший, кому не вдалося в «Динамо». Але ми продовжимо йти далі, не будемо опускати голову. Сподіваюся, у «Динамо» буде тренер, який буде виконувати поставлені перед ним завдання.

У мене немає до Блохіна претензій. Так, йому не вдалося. Але він кров'ю теж не розписувався за результат. Тож якщо в нього з'явиться бажання працювати, він відпочине, то чому й ні? Якщо він захоче працювати на благо улюбленої команди, ми можемо залишити його в клубі.

Звичайно, можна було дати Блохіну час до кінця чемпіонату і прийняти відставку після закінчення сезону. Але, на мій погляд, ми не могли втрачати дорогоцінний час. Зараз уже буде підготовка фактично до нового сезону. Ми, можна сказати, знімаємо із себе тягар відповідальності і будемо в кожній грі намагатися передусім показувати гру.

Команда матиме наступні матчі чемпіонату і півфінал Кубка України. Якщо виграємо у «Чорноморця », буде шанс спробувати виграти хоча б один з трофеїв. Треба було щось робити, не варто було, напевно, чекати, що буде диво і ми почнемо щось вигравати. Я прийняв таке рішення, оскільки гірше вже не буває», - цитує Суркіса Xsport.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram