>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У "Карпатах" дурять футболістів, - екс-гравець львівської команди

Ткачук не захотів позиватися з рідним клубом

У "Карпатах" дурять футболістів, - екс-гравець львівської команди
Почетный президент "Карпат" Петр Дыминский
Фото: football.ua

Львівські «Карпати» не платять своїм вихованцям. Андрій Ткачук, який виступав за львів'ян із 2005 року по 2013-й, розповів, що клуб обдурив його:

«Якщо чесно, мені дуже прикро, тому що «Карпати» вчинили негарно. Коли взимку ми вийшли з відпустки, до мене підійшов генеральний директор клубу Дедишин і сказав, що клуб хоче продовжити зі мною контракт. Ми почали обговорювати тему нової домовленості з клубом, а Дедишин при цьому сказав, мовляв, я можу не хвилюватися - якщо новий контракт підписувати не захочу, ніхто мене не зачепить, не буде відправляти у дубль і що я зможу спокійно відпрацювати контракт, який добігає кінця влітку. Загалом, мене запевнили, що все буде добре. Я повірив йому і був спокійним.

За день до вильоту в Туреччину, на другий збір, мене викликав до себе Дедишин і сказав: «Або ти сьогодні підписуєш новий контракт, або не їдеш із командою на збори». Тобто ці люди вже не стримали свого слова. Після цього я запитав: «Якщо ви мене не берете на збори, отже, відпускаєте, даєте мені статус вільного агента? Навіщо вам платити мені півроку зарплату, якщо я все одно не буду грати? Або давайте я дограю до кінця сезону».

На що мені відповіли, мовляв, якщо я не підписую нову угоду, то на мене в команді вже не розраховують. При цьому «вільного агента» дати мені відмовилися і знову запевнили: «Ти не переживай. Ти стільки років віддав клубу, що тебе ніхто не зачепить. У дубль не переведуть, виплачуватимуть зарплату вчасно». Я знову їм повірив. Коли всі гравці почали отримувати зарплату, мені не платили. Не платили місяць, два...

Але далі було ще цікавіше. Через тиждень після того, як закрилося трансферне вікно, мені сказали, що готові розірвати зі мною контракт! Тобто вибрали момент, коли я вже не міг навіть на правах вільного агента брати участь у чемпіонаті в складі іншої команди.

Тобто мені зробили все на зло, сплановано. Мені не заплатили за три місяці. Я вже просто втомився ходити в клубний офіс, дзвонити туди (а дзвонив щодня по кілька разів, але ніхто не відповідав). Пізніше мені таки погодилися заплатити за місяць, за січень, і я не подавав до суду.

Мені не хочеться позиватися саме з «Карпатами». Усе-таки стільки років провів у клубі. Я цінує це і не хотів прощатися через судові інстанції, тому хотів тільки одного - отримати статус вільного агента. Тим більше, наприклад, такі футболісти, як Ощипко, Федецький, Кузнєцов, хоч і виграли суд у «Карпат», наскільки мені відомо, клуб навіть після цього не виплачує коштів, максимально затягуючи цей процес. Тому я не бачив сенсу звертатися до суду і просто розірвав контракт».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram