>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" пішки обіграв аутсайдера ліги, "Карпати" втратили перемогу в Луганську

"Гірники" випереджають "Дніпро" уже на 6 очок

"Шахтар" пішки обіграв аутсайдера ліги, "Карпати" втратили перемогу в Луганську
Фото: shakhtar.com

У середу відбулися три матчі 20 туру Прем'єр-ліги. Донецький "Шахтар" у доволі похмурому поєдинку переміг останню команду чемпіонату "Таврію". "Гірники" провели огидний матч, але завдяки Ярославові Ракицькому таки завоювали три очки. На рахунку українського захисника - дві результативні передачі: спершу відзначився Бернард, потім Едуардо. У другому таймі сімферопольці один гол відіграли (Бусаїді), змусивши Мірчу Луческу понервувати наприкінці матчу. Але все обійшлося.

Таким чином, "Шахтар" уже на 6 очок відірвався від "Дніпра". Однак у підопічних Рамоса два матчі в запасі (сьогодні дніпропетровці зустрічаються з "Говерлою").

Луганська "Зоря" на своєму полі не зуміла переграти "Карпати". Ба більше, львів'яни цілком могли повезти з Луганська три очки. У першому таймі форвард "Карпат" Олександр Гладкий не використав трьох моментів. Однак на 27 хвилині удача посміхнулася нападникові: м'яч після удару відчаю Олександра за хитромудрою траєкторією опустився просто під поперечину воріт Шевченка. Після перерви подвоїв перевагу гостей Даушвілі. Однак "Зоря" зуміла проявити характер і вирвала нічию. Протягом двох хвилин відзначилися Петряк і Данило.

Таким чином, "Зоря" закріпилася на 6 позиції, яка, нагадаємо, дає право грати в Лізі Європи. Донецький "Металург" відстає на 2 очки, "Ворскла" - на 3.

Нарешті, "Севастополь" на своєму полі розгромив безнадійний запорізький "Металург" - 5:0.

"Шахтар" - "Таврія" - 2:1

Голи: Бернард, 30, Едуардо, 36 - Бусаїді, 61

"Зоря" - "Карпати" - 2:2

Голи: Петряк, 80, Данило, 81 – Гладкий, 27, Даушвілі, 55

"Севастополь" - "Металург" (З) - 5:0

Голи: Фертовс, 37, 64, Кузнєцов, 39, Танчик, 66, Ярошенко, 87 (пенальті).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram