>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Рамос: "Чорноморець" компрометує футбол, а українська ліга загрузла в махінаціях

В Україні немає fair-play

Рамос: "Чорноморець" компрометує футбол, а українська ліга загрузла в махінаціях
Фото: dp.ric.ua

Головний тренер «Дніпра» Хуанде Рамос прокоментував інциденти в матчі з «Чорноморцем». Нагадаємо, спершу арбітр матчу Анатолій Жабченко скасував гол «Дніпра» через порушення fair-play, а потім наставник «моряків» Роман Григорчук накинувся на Хуанде.

"Зі самого початку зустрічі в Одесі ми опинилися немов у лещатах. Вважаю, що дії арбітра були не зовсім неупереджені. Була серія суддівських рішень, яких я не розумію, які взагалі неможливо зрозуміти. Наприклад, у моменті, коли він скасував гол, хоча, здавалося, гру було дозволено продовжити. Була серія інших рішень, які складно зрозуміти. У другому таймі була пропущена очевидна гра рукою у штрафному майданчику «Чорноморця». Напевно, суддям не було цікаво, щоб у ворота одеської команди били пенальті. Не можу сказати, що арбітру не пощастило або він «поплив». Думаю, зі самого початку в нього був намір скерувати суддівство в потрібне йому русло.

Агресія Григорчука? Ситуація була для мене дивною. Реакція їхнього тренера була неконтрольованою. Неможливо зрозуміти і сприйняти таку поведінку професіонала на футбольному полі. Ймовірно, на кону стояли великі гроші... Я не мав жодного стосунку до цього моменту в грі, а він буквально накинувся на мене. Дуже розчарований такою поведінкою.

Багато говорять про fair-play, але мало хто помічає, як гравці одеської команди в кожному випадку падали, і потрібно було витратити хвилину на відновлення гри. Ніхто не звертав увагу, як воротар вибивав м'яч від воріт. І судді дивляться на це крізь пальці. Футбол передбачає чесну гру, але в матчі із "Чорноморцем" були задіяні навіть хлопчики, що подають м'ячі.

А чи був fair-play, коли ми їхали на кубковий матч? Двічі ми літали до Одеси, але нам не дозволили приземлитися. Суперник, керуючись fair-play, мав дати нам можливість провести матч, але вони, звичайно, вхопилися за регламент.

Ось це був би fair-play, а "Чорноморець", як і багато інших українських команди, компрометують футбол!

Нехай ці недоброзичливці краще проаналізують інші матчі, і тоді, ймовірно, розкрилися б речі, які стосуються fair-play. Тому що я чув навіть про таке, що за певну суму гравець може убезпечити себе від непотрібної картки. Це, звичайно, неприємна ситуація для всього українського футболу.

Тільки-но ми опиняємося вгорі - починаються махінації, в різних іграх нам намагаються вставити палиці в колеса. Про це я буду говорити завжди, до останнього дня мого перебування в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram