>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гвардіола зазнав найбільшої поразки у своїй тренерській кар'єрі

Анчелотті вчетверте дістався до фіналу ЛЧ

Гвардіола зазнав найбільшої поразки у своїй тренерській кар'єрі
Фото: EPA/UPG

У півфінальному матчі-відповіді Ліги чемпіонів "Реал" в гостях розгромив "Баварію" – 4:0 та вийшов у фінал.

"Баварія" завдала більше ударів по воротах - 19 (в створ - 10) проти 13 (7) у "Реала", подала більше кутових - 9 проти 3, більше володіла м'ячем - 64% часу проти 36%, зробила більше передач - 825 (точність - 82%) проти 417 (67%). Також німецький гранд провів більше атак -. 53 проти 24. Але у підсумку "Реал" до перерви ще вирішив результат дуелі на свою користь, забивши три м'ячі.

 Гравцем матчу, який бив найкраще став Кріштіану Роналду - 7 ударів (у створ - 3). Зазначимо, що португалець на свій рахунок записав два голи. Найбільшу кількість передач зробив півзахисник "Баварії" Тоні Кроос - 142 (точність - 92%).

Зазначимо, що в плей-офф нинішньої ЛЧ "Реал2 перемагає виключно німецькі команди. В 1/8 фіналу "Галактікос" пройшли "Шальке" (9:02 за сумою двох матчів), в ¼ фіналу - "Боруссію" (3:2), і ось тепер "Баварію".

Карло Анчелотті вчетверте вивів свою команду у фінал Ліги чемпіонів. Раніше Карло тричі виходив у фінал Ліги чемпіонів з "Міланом" (2003, 2005, 2007) і двічі завойовував трофей.

Для іспанського гранда вихід у фінал Ліги чемпіонів став першим за останні дванадцять років. У сезоні 2001/02 "Реал" виграв турнір, перегравши у фіналі леверкузенський «Байєр» (2:1). Героєм того фіналу став Зінедін Зідан, що допомагає нині Анчелотті.

Після цього "Реал" шість разів зупинявся на стадії 1/8 фіналу, один раз - в 1/4 і чотири рази - в 1/2. Цікаво, що на стадії півфіналу іспанці вилітали в трьох попередніх сезонах.

Це тринадцятий фінал "Реалу" (з урахуванням Кубка чемпіонів). Дев'ять з них королівський клуб виграв.

"Баварія" ж вперше поступилася "Реалу" на своєму полі за 11 останніх матчів. Мюнхенці вчетверте за 5 останніх сезонів дійшли до півфіналу Ліги чемпіонів. У минулому сезоні "Баварія" під керівництвом Юппа Хайнкесса виграла турнір.

Це фіаско стало найбільшою єврокубковою домашньою поразкою мюнхенців в історії і найбільшою в тренерській кар'єрі Пепа Гвардіоли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram