>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МВС України просить ФФУ проводити футбольні матчі без глядачів

Міліція безпеку не гарантує

МВС України просить ФФУ проводити футбольні матчі без глядачів
Фото: Макс Левин

МВС України звернулося до Федерації футболу України з проханням про проведення футбольних матчів у будні дні і без глядачів. Своє рішення правоохоронці мотивують неможливістю забезпечення безпеки на стадіонах під час матчів.

"На сьогодні в державі склалася несприятлива обстановка для проведення футбольних матчів. Це яскраво ілюструють останні резонансні події, якими супроводжувалися футбольні матчі 27 квітня в Харкові й 2 травня в Одесі.

У зв'язку з цим МВС було змушене звернутися до Федерації футболу України, Прем'єр-ліги та Професійної футбольної ліги з клопотанням про проведення інших футбольних матчів сезону 2013-2014 років в робочий час у будні дні і без присутності глядачів.

Окрім того, з міркувань безпеки, футбольні матчі, проведення яких було заплановано на території Донецької, Луганської, Одеської та Харківської областей, запропоновано перенести в інші регіони.

МВС з розумінням ставиться до прагнення футбольного співтовариства зберегти в цілісності національну першість. Одночасно звертаємося до організаторів футбольних матчів та футбольних вболівальників з проханням поставитися з розумінням до цих вимушених заходів, адже життя і здоров'я людини є найвищою цінністю Української держави", - повідомляє МВС.

Нагадаємо, раніше дирекція Прем'єр-ліги перенесла матчі "Севастополь" - "Металіст" (відбудеться 7-го травня) та "Іллічівець" - "Динамо" (11-е травня) до Києва. Також буде перенесено матч "Зоря" - "Шахтар".

Зазначимо, що в Прем'єр-лізі залишилося провести два тури, а в Першій лізі - 4. Також сьогодні повинні відбутися півфінальні матчі Кубка України, а фінал намічений на 15-е травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram