>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українського півзахисника прийняли в Залу слави пітерського "Зеніту"

Горшков значну частину кар'єри провів у Росії

Відомий у минулому український півзахисник Олександр Горшков відтепер у Залі слави пітерського «Зеніту». Церемонія відбулася в середу на базі пітерської команди.

Згідно з традицією, 44-річний Горшков залишив відбитки своїх ніг з автографом, які й будуть зберігати в Залі слави.

«Окрім мене, є багато інших, гідних такої честі. Мене ж прийняли зараз, мабуть, тому що скоро ювілей кубкової зустрічі 1999 року (у фіналі Кубка Росії «Зеніт» переміг московське «Динамо» з рахунком 3:1). Мої творчі плани? Незабаром сподіваюся відновити тренерську кар'єру».

Фото: ФК "Зеніт"

Зазначимо, що Горшков народився в Кіровську (Луганська область). У чемпіонатах України півзахисник грав за київський СКА, вінницьку «Ниву» і одеський «Чорноморець». У 1996-му Олександр перебрався в Росію. Провівши один сезон у сочинській «Перлині», Горшков перейшов у «Зеніт». За пітерський клуб українець виступав до 2008 року, вигравши чемпіонат Росії, Кубок Росії та Кубок УЄФА. У складі пітерців Олександр провів 195 матчів і забив 23 голи.

За збірну України Горшков провів лише 4 матчі (тільки Леонід Буряк довіряв півзахисникові), але відзначився 2 забитими м'ячами.

У 2009-му Горшков почав тренерську кар'єру. Українець працював у «Зеніті» (асистент головного тренера в молодіжній команді), «Амкарі» (асистент), «Балтиці», «Нижньому Новгороді» та «Русі».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram