>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Грозний: грати в Криму "Говерла" не буде - команду можуть взяти в заручники

Ужгородці згодні зіграти з "Севастополем" на нейтральному полі

Грозний: грати в Криму "Говерла" не буде - команду можуть взяти в заручники
Фото: EPA/UPG

Матч 30-го туру Прем'єр-ліги "Севастополь" - "Говерла" не відбудеться. Ужгородський клуб відмовився приїжджати до Криму. Головний тренер "Говерли" В'ячеслав Грозний заявив, що грати на окупованій території не можна.

"Керівництво клубу прийняло таке рішення, і я його підтримую, але всіх нюансів, чому так вийшло, мені коментувати не хотілося б. Можу говорити за тактику, гру команди, але це рішення клубу. І ми як законослухняні громадяни його виконуємо.

Якщо в Маріуполі, Донецьку, Луганську, Харкові, Одесі грати не можна - значить, не можна. Якщо є окуповані території, де перебувають війська, то, як там можна грати? Адже команду банально можуть взяти в заручники, і навіщо комусь потрібні такі провокації напередодні президентських виборів.

Я вважаю, що було прийнято правильне рішення провести матч "Севастополь" - "Металіст" у Києві. Чому не можна було зробити так і з іншими матчами, якщо така складна політична ситуація в країні? Всіх нюансів не знаю, але ми пропонували зіграти в будь-якому місті, крім перерахованих міст і Криму.

На тимчасово окуповані території ми не поїдемо. У половини гравців, легіонерів, наприклад, банально немає дозволу на в'їзд на цю територію. По-друге, це дуже небезпечно. Жодне людське життя не варте того, щоб ризикувати. Ми готові зіграти з "Севастополем" на будь-якій іншій території: у Києві, на базі "Динамо" в Кончі-Заспі, в Черкасах, Чернігові, стадіоні "Оболоні", але тільки там, де буде безпечно", - цитує Грозного Xsport.

Зазначимо, раніше повідомляли, що "Говерла" відмовилася грати з "Севастополем" через фінансові проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram