>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футзальний "Єнакієвець" покидає Екстра-лігу через беззаконня функціонерів

Клуб втомився боротися зі свавіллям чиновників

Футзальний "Єнакієвець" покидає Екстра-лігу через беззаконня функціонерів
Фото: municipal.ako.kirov.ru

Футзальний клуб "Єнакієвець" відмовляється від участі в Екстра-лізі. Про це повідомив президент клубу Андрій Новіков, мотивуючи своє рішення свавіллям чиновників ліги. Зазначимо, "Єнакієвець" з великим відривом виграв регулярний чемпіонат України, але в підсумку команда залишилася ні з чим. Через екстрену зміну регламенту перемогу "Єнакієвця" знівелювали, як наслідок у "Фіналі чотирьох" команда програла.

"Тринадцять з половиною років я віддав футзалу. За моєю ініціативою виник цей клуб, спочатку як аматорський. Дванадцять років ми граємо на професійному рівні. Я завжди був прихильником чесної і безкомпромісної боротьби на спортивному майданчику, вважав, що вигравати треба з блиском, а програвати гідно. Всі чудово знають, які інтриги і закулісні ігри були в українському футзалі. Я єдиний з президентів клубів, з'явився на Раді АМФУ і виступав за створення Екстра-ліги. І чого я домігся? Ми впевнено пройшли всю дистанцію чемпіонату, тому мусили мати перевагу. Але на спортивний принцип ніхто не звернув увагу!

На наш лист, зі згодою грати на нейтральному майданчику, але до трьох перемог - нуль уваги! Екстра-ліга - колегіальний орган. Спочатку, три учасники плей-офф погоджувалися грати за регламентом! На прохання "Енергії", організували збори для вирішення безпечного завершення сезону, а їх представники не з'явилися. Парадокс! І що в результаті: більшість - за зміни до Регламенту "до двох перемог"!

Основна претензія до Екстра-ліги: хто нас підганяв закінчити чемпіонат у травні? Чому людина, яку я на 1/8 призначив на роботу і платив заробітну плату, посилалася на керівництво ФФУ? У великому футболі - чемпіонат світу, конкретні дати закінчення національних чемпіонатів. Причому тут Екстра-ліга і футзал? Я шокований! Без нас, "під килимом", вже все давно вирішили . Як я можу залишатися з ними партнером у спільному підприємстві - Екстра-лізі?

Тому я маю припинити виступи в Екстра-лізі. Це було нелегке рішення. Знаєте, як відрубати собі руку. Болить дуже довго і рана заживає болісно, а потім ниє в негоду, але жити можна! Адже я колись заявляв, що футзал допомагає цікавіше жити!" - цитує Новикова офіційний сайт "Єнакієвця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram