>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Помер власник "Манчестер Юнайтед"

Глейзер у понеділок відзначив свій 86-й день народження

Помер власник "Манчестер Юнайтед"
Фото: newsru.com

Власник "Манчестер Юнайтед" Малкольм Глейзер помер сьогодні в США. Сумну звістку повідомила сім'я мільярдера лише через три дні після того, як він відзначив свій 86-й рік народження. Причина смерті не розголошується.

Американський мільярдер придбав акції "Манчестер Юнайтед" у 2005 році. Купівля клубу американцем викликала в Манчестері справжню революцію. Частина фанів "Червоних Дияволів" відмовилися приходити на "Олд Траффорд" і заснували в місті свій клуб "Юнайтед оф Манчестер", який грає в одному з нижчих англійських дивізіонів.

Шанувальники МЮ були обурені фінансовою діяльністю Глейзера. Малкольм взяв силу-силенну кредитів у різних банках (йдеться про суму в кілька мільярдів доларів), використавши у якості гарантій якраз клуб. У підсумку МЮ (один з найприбутковіших футбольних клубів світу) перетворився на боржника. До того ж на трансферному ринку нові боси вели себе досить скупо. За інформацією англійських ЗМІ, саме така політика Глейзера змусила Алекса Фергюсона піти на пенсію в минулому році.

Глейзер також був власником американської футбольної команди " Тампа Бей Бьюкеніарс". Тепер його сім'я візьме на себе управління клубами. У Малкольма Глейзера залишилася дружина Лінда, шестеро дітей та 14 онуків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram