>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: ми не знаємо, як гратимемо в наступному чемпіонаті

"Динамо" не знає, коли стартує наступний сезон

Суркіс: ми не знаємо, як гратимемо в наступному чемпіонаті
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Президент ФФУ Анатолій Коньков ініціював збори власників клубів Прем'єр-ліги. Бос "Динамо" Ігор Суркіс вважає, що зібратися слід було давно.

"Збори? На сьогодні я не маю такого паперу, але я прочитав на сайті. Ми повинні були вже давно зібратися. Це запізніле рішення. Але колись треба ж вирішувати ці питання. Якщо мені хтось скаже, яким буде чемпіонат і коли він почнеться, у мене не буде жодної критики.

Мені достатньо отримати папір, щоб я знав: чемпіонат розпочнеться такого-то числа і буде стільки-то команд. Чи влаштує це нас чи ні - інше питання. Але ми цього досі не знаємо", - заявив Суркіс в ефірі каналу "Футбол 1".

Нагадаємо, досі незрозуміло в якому форматі пройде наступний чемпіонат в елітному дивізіоні. Торік знявся з чемпіонату "Арсенал", після закінчення сезону кримські команди ("Севастополь" і "Таврія") покинули УПЛ. З першої ліги в "еліту" кваліфікувався донецький "Олімпік". Під питанням участь "Олександрії" (друга команда першого дивізіону). Якщо олександрійці відмовляться, то в Прем'єр-лізі залишаться лише 14 клубів. Водночас три клуби із Західної України ("Волинь", "Карпати" і "Говерла") через фінансові порушення можуть бути виключені з Прем'єр-ліги.

Раніше перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов заявив, що наступний сезон, попередньо, стартує 26-го липня. Але через складну ситуацію в країні початок чемпіонату може бути перенесено. За словами функціонера, остаточно доля чемпіонату повинна прояснитися після зборів президентів клубів.

Зазначимо, що ФФУ за рекомендацією МВС наприкінці минулого сезону заборонила проводити футбольні матчі на Сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram