>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" пропонує скоротити Прем'єр-лігу до 12 команд

Гранди в такому форматі стануть частіше грати один з одним

"Шахтар" пропонує скоротити Прем'єр-лігу до 12 команд
Сергей Палкин
Фото: dynamo.kiev.ua

Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін запропонував скоротити елітний дивізіон до 12 команд:

"Завжди керуюся правилом, згідно з яким з будь-якій непростій ситуації бажано виходити, стаючи сильнішим. Уроком минулого чемпіонату, на мою думку, має стати скорочення Прем'єр-ліги до 12 клубів.

Турнір точно стане сильнішим і привабливішим, якщо дюжина клубів по суті зіграє в чотири кола. Спочатку - в два кола кожен з кожним, потім - ще двічі між собою у першій та другій шістках. У підсумку отримаємо не 30, як досі, а 32 матчі за сезон, і при цьому провідні клуби - "Шахтар", "Дніпро", "Металіст", "Динамо" - стануть зустрічатися один з одним вдвічі частіше, ніж зазвичай.

Потрібно виходити з суворих реалій: цілком ймовірно, що за теперішніх часів не всі клуби, досі представлені у Прем'єр-лізі, готові потягнути витрати, пов'язані з участю в чемпіонаті. Якщо над цим заздалегідь не замислитися, можуть виникнути складнощі під час турніру. Чемпіонат не повинен страждати навіть через одну команду, якій важко нести фінансовий тягар, і вона змушена достроково сходити з дистанції. Ми переконалися в цьому у минулому сезоні на сумному прикладі київського "Арсеналу".

Нагадаємо, досі незрозуміло в якому форматі пройде наступний чемпіонат в елітному дивізіоні. Торік знявся з чемпіонату "Арсенал", після закінчення сезону кримські команди ("Севастополь" і "Таврія") залишили УПЛ. З першої ліги в "еліту" кваліфікувався донецький "Олімпік". Під питанням участь "Олександрії" (друга команда першого дивізіону). Водночас три клуби із Західної України ("Волинь", "Карпати" і "Говерла") через фінансові порушення можуть бути виключені з Прем'єр-ліги.

Раніше наставник "Шахтаря" Мірча Луческу також запропонував скоротити УПЛ до 12 команд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram