>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА забере ЧС-2022 у Катару

Шейхи заплатили 5 млн фунтів за потрібне голосування

ФІФА забере ЧС-2022 у Катару
Фото: EPA/UPG

У Катару можуть відібрати право на проведення чемпіонату світу у 2022-му році. Англійські журналісти повідомляють, що катарці "купили" собі мундіаль. За інформацією The Sunday Times інформує, що катарські шейхи заплатили 5 мільйонів євро функціонерам, які приймали рішення про долю ЧС.

У підкупі чиновників ФІФА визначальну роль зіграли контакти колишнього керівника Азіатської конфедерації футболу Мохаммеда Бін Хаммама, який став посередником між Катаром і ФІФА. Бін Хаммам нібито підкупив африканські асоціації.

Публікації в англійських ЗМІ викликали великий резонанс. Розглядом справи Катару буде займатися прокурор ФІФА з розслідування корупції Майкл Гарсія. Якщо факт підкупу підтвердиться, то ФІФА ініціює нові вибори країни-господині чемпіонату світу 2022 року. Фаворитом на нових виборах вважається Австралія.

Нагадаємо, минулого року у французьких ЗМІ з'явилася низка матеріалів. Журналісти звинувачували Мішеля Платіні (президента УЄФА) в лобіюванні інтересів Катару. Однак далі слів справа не рушила. У той же час зараз почастішали повідомлення про перенесення ЧС-2022 на зиму, так як влітку через спеку грати в Катарі неможливо. Першими на сполох, щодо погодних умов, забили саме англійці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram