>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Криму створили п'ять нових клубів, "убивши" "Таврію" і "Севастополь"

У російських лігах тепер гратимуть "Ахтіар", "Океан", "Перлина"

У Криму створили п'ять нових клубів, "убивши" "Таврію" і "Севастополь"
Фото: www.sctavriya.com

Кримські футбольні клуби готуються вступити в РФС. «Севастополь» і «Таврія» змінили назви (і юридичну приналежність відповідно), щоб мати змогу виступати в російських змаганнях. Тепер «Севастополь» виступатиме під назвою СК ЧФ, а «Таврію» перейменовано у «Скіф». Базуватися команди будуть у Севастополі та Сімферополі.

Президент РФС Микола Толстих на зустрічі з журналістами розповів про ситуацію з кримськими клубами:

«Визначено дату і порядок денний позачергової конференції РФС. Зроблено це після отримання звернення федерацій футболу Криму і Севастополя. Наголошу, йдеться про нових юросіб, створених за російським законодавством. Провівши консультації з мінспорту, ми проводимо конференцію.

Ми надіслали у ФІФА та в УЄФА листи про те, що надійшло звернення про прийняття в члени РФС федерацій футболу Сімферополя, Севастополя, Ялти та Керчі. Наголошу, це не футбольні клуби «Таврія» і «Севастополь», які брали участь у чемпіонаті України. Це нові футбольні клуби: ЧФ із Севастополя, «Скіф» із Сімферополя, «Перлина» з Ялти, «Океан» з Керчі, «Ахтіар» із Севастополя. Усі ці клуби повинні пройти процедури допуску до російських змагань, спортивний принцип повинен бути чільним. Власниками цих клубів є великі фінансові особи".

Президент «Севастополя» Олександр Красильников так прокоментував це рішення:

«У місті створено новий клуб як нову юридичну особу - СК ЧФ, який готовий брати участь у чемпіонаті Росії. Тобто мова йде не про колишній «Севастополь», а про новий клуб. У нас російський засновник. Ми подали всі документи, але не як український, а як уже російський колектив під іншою назвою. Ми, як і раніше, будемо базуватися в Севастополі - оскільки це частина Росії».

Генеральний директор «Таврії» Олександр Бойцан також повідомив, що клуб збирається виступати під іншою назвою в чемпіонаті Росії:

«Українські юридичні особи залишаться в Україні. Ми створили нову юридичну особу з російським засновником. Тепер будемо називатися «Скіф». У якій лізі будемо грати? Це вирішиться 7 червня».

Створення нових клубів (нехай і формальне) дозволить кримським клубам заявитися в Росії, оминаючи ФІФА й УЄФА. Оскільки прийняття нових клубів в асоціацію - це суто внутрішня справа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram