>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Григорій Суркіс попереджає: УЄФА може відібрати ліцензію у ФФУ

У Європі стурбовані ситуацією в українському футболі

Григорій Суркіс попереджає: УЄФА може відібрати ліцензію у ФФУ
Фото: www.sport-express.ua

ФФУ повинна навести порядок з клубами-боржниками, інакше українським футболом займеться УЄФА. Такої думки дотримується віце-президент УЄФА Григорій Суркіс:

"Ігор Гатаулин, як голова комітету ліцензування, висловив стурбованість ситуацією, пов'язаною з великими борговими зобов'язаннями перед футболістами, тренерами та менеджерами "Волині", "Карпат" та "Говерли". Це говорить тільки про одне: якщо найближчим часом ці клуби не накреслять "дорожню карту", яка повинна бути складена спільними зусиллями і включена до порядку денного загальних зборів власників команд Прем'єр-ліги, можуть виникнути труднощі.

Як наслідок, ФФУ має право не видати боржникам ліцензію. А якщо, незважаючи на всі ці проблеми і видасть, не хотілося б, щоб інстанція - а це департамент ліцензування УЄФА - в якийсь момент відібрала право у ФФУ видавати ліцензії надалі".

Нагадаємо, ФФУ зобов'язала три клуби ("Волинь", "Карпати" і "Говерлу") погасити заборгованість перед футболістами в червні, інакше клуби не будуть допущені до наступного чемпіонату. Раніше УЄФА виключив донецький "Металург" з Ліги Європи. Донеччани не до кінця розрахувалися за трансфер Мораеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram