>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" і "Зоря" покинуть Донбас

Кривий Ріг, Черкаси, Київ і Дніпропетровськ готові приймати команди з Донбасу

"Шахтар" і "Зоря" покинуть Донбас
Фото: shakhtar.com

Сьогодні в Києві відбудуться збори власників (президентів) клубів української Прем'єр-ліги. На цій зустрічі футбольні боси ухвалять рішення про долю наступного чемпіонату. Нагадаємо, раніше дирекція УПЛ розробила два проекти наступного сезону в елітному дивізіоні для 12 і 16 команд. На думку функціонерів, новий сезон в УПЛ слід розпочати наприкінці липня (26 числа). Резервний день - 6 серпня. Водночас наразі не зрозуміло, де гратимуть і тренуватимуться колективи з Донецької та Луганської областей («Шахтар», «Металург», «Олімпік», «Іллічівець», «Зоря»).

Гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін в інтерв'ю Xsport зазначив, що «гірники» можуть виїхати з Донецька.

«Безумовно, головне питання полягає в тому, скільки клубів братимуть участь у майбутньому сезоні Прем'єр-ліги. Я вважаю, що в чемпіонаті має бути стільки команд, скільки дійсно готові грати.

Щодо того, де ми будемо грати в наступному сезоні, то ми будемо грати там, де ми зможемо нормально виступати і готуватися до ігор. Нам потрібні нормальні умови».

Такої самої думки і гендиректор «Зорі» Сергій Рафаїлов:

«Швидше за все, в наступному сезоні Прем'єр-ліги візьмуть участь 14 команд. «Зоря» в Луганську не гратиме, не базуватиметься. Я спілкувався з людьми, які беруть на себе відповідальність за все те, що відбувається в Луганську. Вони порадили там не грати.

Нам важко утримувати легіонерів. Усі вони читають про цю ситуацію в Інтернеті. Однак там усе це описується однобоко, насправді в Луганську все не так страшно. Наразі футболісти у відпустці, а потім подивимося».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram