>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Група С: Колумбія переписує історію, "слони" затоптали Японію

"Кавовики" серйозно намірилися на вихід у плей-оф

Група С: Колумбія переписує історію, "слони" затоптали Японію
Колумбия ликует
Фото: EPA/UPG

Збірна Колумбії своє повернення у футбольну еліту (востаннє "кавовики" грали на ЧС 1998 року) ознаменувала розгромом Греції - 3:0. Рахунок не вповні відображає перебіг гри. Південноамериканці, безумовно, були сильнішими, але "елліни", у складі яких вирізнявся довготелесий Самарас, не награли на таку поразку. Тимчасом пані Фортуна цього вечора одягла жовту майку. На 5 хвилині рахунок відкрив Армеро. Карнезіс міг упоратися з ударом, але рикошет від ноги захисника дезорієнтував голкіпера Греції. У другому таймі подвоїв перевагу Гутьєрес, переправивши м'яч у ворота після кутового. Нарешті, на 90 хвилині був влучним невигадливий удар Родрігеса.

Таким чином, Греція зазнала 6 поразки в 7 матчах на мундіалях. Колумбія ж здобула свою найбільшу перемогу в історії ЧС. Раніше "кавовики" могли похвалитися тільки двома перемогами з рахунком 2:0: на ЧС-1994 і 1998 Колумбія переграла ОАЕ і Швейцарію відповідно.

В іншому матчі групи Кот-д'Іувар здобув вольову перемогу над Японією. На 16 хвилині екс-півзахисник ЦСКА Кейсуке Хонда класним ударом із середньої дистанції відкрив рахунок. Для Хонди цей м'яч став третім на чемпіонатах світу (чотири роки тому Кейсуке відзначився двічі).

Однак у другому таймі "слони" протягом двох хвилин нокаутували опонента. Відзначилися Боні і Жервіньо.

У другому турі Колумбія зіграє з Кот-д'Іуваром, а Греція поміряється силами з Японією.

Колумбія - Греція 3:0

Голи: Армеро, 5, Гутьєрес, 58, Родрігес, 90

Кот-д'Івуар - Японія 2:1

Голи: Боні, 64, Жервіньо, 66 - Хонда, 16

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram