>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Австралія дала відсіч Нідерландам

Не забиваєш ти, заб'ють тобі

Збірна Австралії в другому турі попсувала нерви Нідерландам. "Соккеруз" цілком могли розраховувати на позитивний результат: австралійці показали гарний футбол, компенсуючи брак індивідуальної майстерності характером і пристрастю.

Фото: EPA/UPG

Нідерланди були на себе не схожими і провалили перший тайм. "Помаранчеві" довгий час не могли пристосуватися до гри суперника. У першому матчі проти Іспанії вихованці ван Гала блискуче зіграли "другим номером", ловивши потужного суперника на контратаках. У середу голландці показали себе в ролі "Фурії": австралійці організовано оборонялися і регулярно відповідали гострими випадами, використовуючи вільні зони на флангах (гра в 3 захисники у виконанні "Помаранчевих" була тут неефективною).

Однак рахунок відкрили все ж голландці. Аррьєн Роббен, перехопивши м'яч у центрі поля, здійснив рейд до чужих воріт, який завершив точним ударом в дальній кут. Але вели в рахунку фаворити недовго. Не минуло й хвилини, як Тім Кейхілл потужним ударом зльоту послав м'яч під перекладину воріт. Гол-красень! Цікаво, що 35-річний Тім забиває вже на третьому своєму мундіалі. Всього в активі Кейхіла 5 голів на мундіалі. Всього Австралія забила на ЧС (1974, 2006, 2010 і поточному) 12 м'ячів. Непоганий показник!

Фото: EPA/UPG

Забивши гол, "Соккеруз" продовжували домінувати і в другому таймі вийшли вперед. Оар (гравець голландського "Твенте") зробив передачу впереду, яку реалізував Єдинак. На 58-й хвилині ван Персі зрівняв рахунок. Через 10 хвилин Нідерланди забила переможний м'яч. Австралійський голкіпер Райан пропустив "пінку" після далекого удару Депая. Зазначимо, що за хвилину до взяття воріт Райана Австралія мусила виходити вперед. Де Влар втратив м'яч у власному штрафному, але Оар замість удару з гольової дистанції зробив украй невдалий поперечний пас. Не забиваєш ти, заб'ють тобі ...

Джермейн Ленс на 87 хвилині замінив Робіна ван Персі. 

Фото: EPA/UPG

Таким чином, Нідерланди та Чилі (по 6 очок) здобули путівки в наступний раунд. А Іспанії та Австралія (0 очок) покидають турнір. В останньому турі Нідерланди зіграють із Чилі.

Австралія – Нідерланди 2:3

Голи: Кейхілл, 21, Єдинак, 54 (з пенальті) - Роббен, 20, ван Персі, 58, Депай, 68

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram