>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мессі вивів Аргентину в 1/8 фіналу ЧС

Фавориту відверто пощастило

Мессі вивів Аргентину в 1/8 фіналу ЧС
Фото: EPA/UPG

Лео Мессі вивів Аргентину в плей-оф ЧС. У матчі 2 туру проти Ірану південноамериканці несподівано наштовхнулися на серйозні проблеми. Іранці, на яких ніхто й ламаного гроша не ставив, показали зуби. Велику частину гри вихованці Кейруша організовано оборонялися і відповідали гострими контратаками. Не дивно, що в першому таймі Іран міг вийти вперед, але Деяга свої моменти не реалізував. У аргентинців гра в атаці не клеїлася: Мессі, Ігуаїн і Агуерро грали "автономно". З далекими ударами голкіпер Ірану Дафарі блискуче справлявся.

У другому таймі Аргентині не вдалося переламати перебіг гри. Іран грамотно оборонявся і мусив виходити вперед. Але Гучаннеджад свій момент не використав, а ще в одному епізоді рефері побоявся вказати на "точку": Маскерано завалив у штрафному того самого Гучаннеджада.

Розв'язка настала на 90 хвилині. Непомітний Мессі чудовим ударом з середньої дистанції послав м'яч у дальній кут - 1:0.

У другому матчі групи Нігерія мінімально перемогла Боснію - 1:0. Єдиний м'яч провів Пітер Одемвінгі. "Російський нігерієць" (у Пітера батько - нігерієць, а мати - росіянка. Нападник прекрасно говорить російською!) відзначився ще в першому таймі.

Боснія, класно зігравши проти Аргентини, більшу частину матчу з "суперорлами" не вражала. Але балканці цілком могли піти від поразки. На 90 хвилині Джеко пропустив два забійні моменти - Еньєма впорався з двома ударами форварда впритул. Зазначимо, що в першому таймі (за рахунку 0:0) Джеко забив гол, який скасував лайнсмен. Повтор показав, що "поза грою" у цьому епізоді не було!

Таким чином, Аргентина вже забронювала собі місце в 1/8 фіналу. У Мессі і Ко - 6 очок. В активі Нігерії - 4 пункти, у Ірану - 1.

Боснія, зазнавши двох поразок, втратила шанси на вихід з групи.В останньому турі Аргентина зіграє з Нігерією, а Іран з Боснією.

Аргентина – Іран 1:0

Гол: Мессі, 90

Боснія – Нігерія 0:1

Гол: Одемвінгі, 29

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram