>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Португалія не перемогла США в "матчі життя"

В останньому турі Клінсманн і Льов можуть розписати "гросмейстерську" нічию

Португалія не перемогла США в "матчі життя"
Фото: EPA/UPG

Збірна Португалії практично попрощалася з мундіалем. У ключовому матчі групового турніру "бордові" не змогли переграти США. Підопічні Бенту відмінно почали матч, і на 5 хвилині після помилки Джонсона Нані розстріляв Говарда - 1:0. Забивши м'яч, португальці домінували, але не змогли забити ще раз. Здійснивши кілька ефектних сейвів (після ударів Нані, Поштіги), Говард утримав "янкі" у грі.

У перерві наставник США Юрген Клінсманн струснув своїх підопічних, і в другому таймі на поле вийшла зовсім інша команда. Протягом перших 25 хвилин тайму "янкі" котком пройшлися по обороні Португалії. Однак Демпсі і Бредлі не реалізували моментів. А захисникові Джонсу фортуна посміхнулася. М'яч після чудового удару метрів із 23 пірнув у далекий кут воріт - 1:1.

На 82 хвилині ветеран Демпсі, переправивши м'яч у порожні ворота, вивів США вперед - 2:1. Урятував Португалію від поразки Варела. Форвард "бордових" замкнув навіс Роналду (Криштіану провів невиразний матч) за 10 секунд до закінчення компенсованого часу.

Однак ця нічия для Португалії схожа на поразку. У "бордових" залишилися лише теоретичні шанси продовжити боротьбу на ЧС. В останньому турі Португалії потрібно перемагати Гану з різницею в чотири м'ячі і розраховувати, що США і Німеччина не зіграють внічию. Гані ж для виходу в 1/8 достатньо мінімальної перемоги над Португалією. Однак м'яч на боці Німеччини та США. В останньому турі цим збірним достатньо зіграти внічию і дружно вийти в плей-оф. Нагадаємо, що збірну США тренує Юрген Клінсманн, відомий у минулому німецький форвард, який тренував бундестім на ЧС-2006. Допомагав йому на тому мундіалі Льов, нинішній наставник Німеччини.

США – Португалія 2:2

Голи: Джонс, 64, Демпсі, 82 - Нані, 5 Варела, 90

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram