>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бельгійські ЗМІ: суддя і джокер вивели нас у плей-оф

Росіяни повинні були відкривати рахунок

Бельгійські ЗМІ: суддя і джокер вивели нас у плей-оф
Василий Березуцкий негодует
Фото: EPA/UPG

У неділю збірна Бельгії обіграла Росію завдяки голу 19-річного Ориджа на 88-й хвилині. Незважаючи на достроковий вихід з групи, бельгійські журналісти розкритикували гру своєї команди в цьому матчі.

Het Laatste Nieuws робить акцент на промаху Олександра Кокоріна. Кореспондент цього видання переконаний: якби росіяни повели в рахунку, відігратися бельгійцям було б дуже важко:

"У першому таймі росіяни мали гігантський шанс: після навісу з флангу Кокорін був без перешкод, але влучив повз ворота. Малоймовірно, що "дияволи" змогли б відігратися, якби команда Капелло повела в рахунку. Також слід зазначити два удари Файзуліна і Кануннікова по воротах Куртуа. І ще мить, котра дуже нас налякала: коли Алдервейрелд намагався вибити м'яч, а потрапив по п'яті Кануннікову. На щастя, Брих в цьому епізоді пенальті не побачив".

Nieuwsblad святкує вихід "червоних дияволів" у 1/8 фіналу карикатурою, де обігрується співзвуччя прізвища Дивока Ориджа зі словом... оргія.

Фото: sport-express.ru

Однак у матеріалах про матч кореспонденти цієї газети оцінюють перемогу своєї команди дуже критично. Вони згадують момент з пенальті, який Фелікс Брих міг призначити в першому таймі:

"Кращу можливість відкрити рахунок у першому таймі мали росіяни. Вінсент Компані повинен подякувати Кокоріну за його промах. Також у ворота бельгійців могли призначити пенальті після фолу Тобі Алдервейрелда. Для того, щоб реально претендувати на успіх на такому турнірі, бельгійцям необхідно додавати в обороні.

Воротар збірної Росії Ігор Акінфєєв допустив серйозну помилку в матчі з корейцями, але в поєдинку з Бельгією все було інакше. Передусім тому, що наша команда майже не потрапляла у стулок його воріт. Чи не першим гострим моментом у бельгійців стало потрапляння в штангу на 82-й хвилині".

De Standaard визнав, що в другому таймі росіяни виглядали краще за бельгійців, і назвав ключовим моментом гри заміну Ромелу Лукаку на Дивока Ориджа:

"Бельгійці добре проявили себе в першому таймі, а росіяни були кращі в другій половині. Часом Вітсель і Алдервейрелд стримували суперника тільки ціною жовтих карток. На 56-й хвилині Вільмотс вирішив освіжити гру і прибрав з поля Лукаку. Спочатку багатьох розчарував такий хід тренера, але в результаті виявилося, що це рішення було золотим - гол 19-річного Ориджа приніс Бельгії путівку в наступний раунд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram