>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Греція вперше вийшла в плей-оф ЧС

Плачте, "Слони"!

Греція вперше вийшла в плей-оф ЧС
Фото: EPA/UPG

У групі С путівку в 1/8 фіналу несподівано завоювала збірна Греції. У матчі 3-го туру "елліни", які набрали лише одне очко, зуміли виграти у потужного Кот-д`Іувара.

Африканці, яких влаштовувала нічия, вальяжно почали матч. На 42-й хвилині Греції вдалося відкрити рахунок. Іуварійці обрізалися на своїй половині поля, і Самаріс холоднокровно реалізував вихід один на один. У другому таймі "Слони" спробували перехопити ініціативу, але до воріт Глікоса (основний воротар "еллінів" Карнезіс на 24-й хвилині отримав травму) практично не добиралися. А ось контратаки Греції були досить небезпечні. Однак на 73-й хвилині Боні після передачі Жервіньо несподівано зрівняв рахунок.

Греція прогнозовано побігла вперед і оголила "тили". Іуварійці зобов'язані були в контратаках вирішувати результат зустрічі на свою користь, але... У вже компенсований час у штрафній "Слонів" впав Самарас - арбітр Карлос Віра повірив нападнику. Сам постраждалий і реалізував досить спірний пенальті. Часу відігратися у Дрогба і Ко вже не було.

Зазначимо, що Греція вперше вийшла в плей-оф ЧС! У 1994-му і 2010-му роках "елліни" подолати груповий турнір не змогли. А ось Кот-д`Іувар у своїй історії ще не долав груповий бар'єр. Правда, для "Слонів" це тільки третій мундіаль. На ЧС-2006 і 2010 африканці також фінішували третіми в групах.

У паралельному матчі Колумбія здобула третю перемогу на ЧС після розгрому Японії.

Таким чином, Колумбія набрала 9 очок (різниця м'ячів 9:2), Греція - 4 (2:4), Кот-д`Іувар - 3 (4:5), Японія - 1 (2:6).

Колумбія - Японія 4:1

Голи: Оказакі, 45- Куардадо, 17 (пен), Мартінес, 55, 82, Родригес, 89

Кот-д`Івуар - Греція 1:2

Голи: Боні, 73 - Самаріс, 42, Самарас, 90 (пен)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram