>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

1/8 фіналу ЧС: чи відправить Мессі Хітцфельда на пенсію?

У США вірять в зірку Клінсманна

1/8 фіналу ЧС: чи відправить Мессі Хітцфельда на пенсію?
Фото: EPA/UPG

Сьогодні на ЧС в Бразилії пройдуть останні матчі 1/8 фіналу. Першими в гру вступлять збірні Аргентини та Швейцарії. Букмекери, незважаючи на посередню гру південноамериканців на груповому турнірі (в слабкій групі аргентинці з великими труднощами здобули три мінімальні перемоги), не сумніваються в тріумфі Мессі і Ко. Перемога Аргентини оцінена в 1,7, а Швейцарії - 7,1. Нічия - 4,0.

Зазначимо, що гра Аргентини багато в чому залежить від настрою Мессі. На груповому етапі Лео забив 4 м'ячі з 6 загальнокомандних. Для Куна Агуеро, партнера Мессі з нападу, турнір вже закінчено. У матчі проти Нігерії нападник отримав травму.

Швейцарії не допоможе основний центральний захисник Стів фон Берген. Без Стіва оборона "нейтралів" у матчі проти Франції нагадала решето - 2:5. Найдосвідченіший Філіп Сендерос замінити фон Бергена не може.

Цей матч може стати останнім у кар'єрі наставника Швейцарії Оттмара Хітцфельда. Титулований німецький фахівець заявив, що покінчить з футболом після закінчення ЧС.

У другому матчі дня зустрінуться збірні Бельгії та США. За океаном цього матчу очікують з величезним нетерпінням. На думку американських журналістів і експертів, збірна США стоїть на порозі історичного досягнення - виходу в ¼ фіналу. У США вважають, що Бельгію команда Клінсманна повинна обіграти. До того ж "янкі" допоможе провідний нападник Алтідор. Жоель залікував травму і готовий до дебюту на мундіалі.

У Бельгії налаштовані куди обережніше. У Брюсселі відзначають потенціал своєї команди (Азар, Мартенс), але водночас вважають, що "дияволенята" для гучного успіху ще не готові - "зелені ще". Заначимо, що, ймовірно, Бельгії в цьому матчі не допоможе травмований захисник Вертонген. Також мікротравму на тренуванні отримав Маруан Феллаїні.

Цікаво, що в рамках ЧС суперник зустрічалися лише раз. На першому ЧС (1930!) американці розбомбили європейців - 3:0.

19:00 - Аргентина - Швейцарія (Сан-Пауло, "Корінтанс", суддя: Юнас Ерікссон, Швеція)

23:00 - Бельгія - США (Сальвадор, "Фонте Нова", суддя: Джамель Хаймуді, Алжир)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram