>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: заспокойтеся, "Шахтар" не розпродається

Українські журналісти, як стерв'ятники, накинулися на "гірників"

Луческу: заспокойтеся, "Шахтар" не розпродається
Фото: EPA/UPG

Сьогодні завершиться перший літній збір донецького "Шахтаря". У четвер вранці "гірники" матимуть повітряну мандрівку із Зальцбурга у швейцарський Сьон, де пройде другий збір команди.

Мірча Луческу заявив, що, незважаючи на складну ситуацію в Україні, "Шахтар" зберіг свій бойовий склад:

"Як зазвичай, у першій частині зборів, після цілого місяця відпочинку футболістів, ми приділяємо велику увагу фізичній підготовці. Ігри, які ми провели, мали передусім тренувальний характер. У якомусь сенсі вони мусили компенсувати фізичні навантаження. Але, думаю, буде правильно сказати, що всі ці матчі ми провели більше для задоволення.

Бразильці приїхали до Австрії трохи пізніше, ніж ми домовлялися. Але знаєте що, бразильці прибули дуже добре фізично готовими. Напевно, у відпустці кожен з них дотримувався програми, яку всі, перш ніж роз'їхатися, отримали індивідуально.

Відхід гравців? Значну частину небилиць про "Шахтар" придумала українська преса. Не хотілося б, щоб боротьба між провідними клубами на початку чемпіонату починалася з таких сумнівних і несерйозних розмов. Ще раз наголошу: наші гравці всі тут, ніхто нікуди не їде. Амбіції "Шахтаря" залишилися колишніми. Наш президент Рінат Ахметов рішуче налаштований зберегти цю команду, причому на найвищому рівні.

Складно сказати, можливо, накидаючись на наших гравців, як стерв'ятники, вони думають, що можуть переломити ситуацію на свою користь і на шкоду "Шахтарю". Звідси тиск на футболістів, щоб ті не грали за нашу команду. Так от, я хочу, щоб всі чітко знали: я повернувся в Донецьк для того, щоб ми продовжили плідно працювати. Так що моє побажання: залиште нас у спокої, і нехай кожен робить своє. Бо ж візьмеш газету, а виявляється, сама "Рома" націлена на вісьмох наших гравців!

Дуглас Коста? Це особливе питання і окремий привід для хвилювання. Я підозрюю, що гравець потрапив під вплив свого агента - на жаль, так іноді трапляється. Я розраховую на розсудливість Дугласа Кости і чекаю на нього в тренувальному таборі "Шахтаря". Дуже переживаю за нього".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram