>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бразилія - Німеччина: битва футбольних титанів

"Селесао" і "Бундестім" на двох виграли 8 мундіалів

Бразилія - Німеччина: битва футбольних титанів
Фото: EPA/UPG

Сьогодні на ЧС у Бразилії відбудеться битва гігантів. У Белу-Оризонті за путівку у фінал мундіалю будуть боротися дві найтитулованіші збірні світу - Бразилії та Німеччини. В активі «Селесао» п'ять чемпіонських титулів (останній в 2002 році) і два виходи у фінал. На рахунку "Бундестім" 3 чемпіонства (останнє в 1990 році) і 4 програних фінали. Крім того, збірна Німеччини брала участь у 18 мундіалях. Це рекорд!

Фаворита у поєдинку монстрів немає. Так, букмекери, які знають усе, жодній команді не віддають перевагу: 2,8 - на перемогу «Селесао», 2,8 - на перемогу "Бундестім", нічия в основний час - 2,9.

Відзначимо, що Бразилія напередодні матчу зазнала значних кадрових втрат. Капітан команди і ведучий центральний захисник Тьягу Сілва пропустить матч через перебір «гірчичників», а місцева «ікона» Неймар отримав травму. Сілву, ймовірно, у стартовому складі замінить Данте, який виступає за мюнхенську «Баварію». До слова, окрім Данте у складі Бразилії буде ще один представник Бундесліги - «пітбуль» Луїс Густаво грає у «Вольфсбурзі». Неймара ж, швидше за все, замінить Вілліан. Однак Сколарі може зробити і хід конем, зігравши на два нападаючих - Фреда і Халка. Звільнену вакансію в центрі поля тоді займе Рамірес.

У Йоахіма Льова кадрових проблем немає. Всі «живі» і рвуться в бій. Відзначимо, що 36-річний Міро Клозе, якщо заб'є м'яч у цьому матчі, поб'є рекорд Роналдо за кількістю голів на ЧС. Зараз в активі обох футболістів по 15 голів.

Обидві команди на ЧС провели по 5 матчів. На груповому етапі вони показали ідентичні результати: 2 перемоги, 1 нічия, різниця м'ячів 7-2. На рахунку Неймара і Мюллера по 4 голи.

В іграх плей-оф команди здобули по дві «чистих» перемоги: Бразилія переграла Колумбію, Німеччина - Францію. Також Німеччина тільки в овертаймі дотиснула Алжир (2:1), а Бразилія перемогла Чилі у серії пенальті. Показово, що в плей-оф за Бразилію забивали тільки захисники зі «стандартів» (два - Давид Луїс, один - Сілва). "Бундестім" перемогу над Францією приніс точний удар захисника Хуммельса після «стандарту» від Крооса.

Обслуговувати поєдинок буде мексиканець Марко Родрігес. У матчі збірних Уругваю та Італії цей рефері не помітив, як Суарес вкусив К’єліні.

23:00 – Бразилія – Німеччина (Белу-Оризонті, «Мінейран», суддя: Марко Родрігес, Мексика)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram