>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фінал ЧС: вогненна Німеччина проти крижаної Аргентини

Суперники по фіналу віддають перевагу різним ігровим філософіям

Фінал ЧС: вогненна Німеччина проти крижаної Аргентини

Сьогодні в Ріо відбудеться фінал чемпіонату світу. На легендарній «Маракані» зустрінуться збірні Німеччини і Аргентини. В активі Бундестіму - 3 виграні мундіалі (1954, 1974, 1990) і 4 виходи у фінал (1966, 1982, 1986, 2002), у Аргентини - 2 перемоги (1978, 1986) і 2 фінали (1930, 1990).

У Бразилії обидві збірні ще не зазнали поразки, вигравши по 6 ігор і по разу зігравши внічию. Проте до вирішального матчу команда добиралися різними шляхами. Бундестім на Мундіалі демонструє приголомшливий футбол, буквально змітаючи своїх опонентів з дорогими. Команда Льова, на відміну від більшості інших команд на цьому ЧС, не підлаштовується під опонента, а грає «першим номером». Стихія цієї команди: міць, наполегливість й атака. Завдяки чудовій грі півзахисників (Хедіра, Кроос, Швайнтштайгер. Озіл і Гетце випадають із цієї чудової "компашки") Бундестім тисне на суперника в центрі поля і дев'ятим валом накочується на ворота суперників. Міць і силу Крооса і Ко на своїй шкурі відчули бразильці, пропустили п'ять м'ячів за перші 30 хв. матчу. Це було справжнє цунамі! Крім Бразилії, німецька команда на мундіалі розгромила Португалію – 4:0. Конкуренцію Німеччині на турнірі намагалися скласти тільки збірні Гани й Алжиру. Перші на груповому етапі зупинили Бундестім - 2:2. "Лисиці пустелі" в 1/8 фіналу взяли німців на кпини, поступившись європейцям у рівній грі лише в овертаймі – 1:2. В інших матчах перевага Бундестіму над суперником не викликала жодних сумнівів.

Додамо, що Німеччина - найбільш забивна команда ЧС (17 м'ячів, кращий бомбардир - Томас Мюллер, 5 голів). А ось оборона - ахіллесова п'ята Йоахіма Льова. Квартет захисників регулярно дає збої, і якби не феноменальна гра Нойєра, Німеччина могла б не дістатися до фіналу. Наставник Бундестіму не знайшов оптимального варіанта оборонної лінії так і не знайшов.

Аргентина, навпаки, робить ставку на оборону. Алехандро Сабелья знайшов доволі просту, але ефективну формулу успіху. Надійний захист, а Мессі там в атаці щось придумає. «Небесно-блакитні» на стадії плей-оф не пробачили ні одного гола (всього в Ромеро 4 «сухарі» на мундіалі)! Ба більше, доволі потужні Бельгія (чвертьфінал) і Голландія (півфінал) у матчах з Аргентиною змогли завдати лише по 1 точному удару у ворота Ромеро. Дивовижна надійність, яка ґрунтується не тільки на класній грі воротаря і захисників (Гарай і Рохо проводять приголомшливий турнір), а й на відмінній грі півзахисників (Маскерано!!!).

А ось в атаці «небесно-блакитні» виглядають не найкраще, забивши в 7 іграх тільки 8 м'ячів. При цьому в трьох іграх плей-оф аргентинці відзначилися лише двічі. Така ціна надійної гри в обороні. Півзахисники, сконцентрувавши всі свої зусилля на руйнуванні, належно атаці не допомагають. Не дивно, що Лео Мессі, який забив на груповому етапі 4 м'ячі, у вирішальних матчах мовчить. Лео часом доводиться битися з 2-3 опонентами. Звідси й «мовчання». У фіналі допомогти сотворити гол Мессі повинен двожильний Анхель ді Марія, який відновився після травми. Півзахисник «Реала» забив вирішальний м'яч (на 118 хвилині) у ворота Швейцарії, а також асистував Ігуаїну в поєдинку з Бельгією. Мессі (82) і ді Марія (81) є лідерами чемпіонату за кількістю обводок. Поява Анхеля в «основі» практично гарантує Агуеро місце на лавці. Зірка англійської Прем'єр-ліги в Бразилії не сяє.

Додамо, що букмекери віддають перевагу Німеччині: 2,25 проти 3,5. Нічию в основний час оцінюють у 3,2.

22:00 – Німеччина – Аргентина (Ріо-де-Жанейро, «Маракана», суддя: Нікола Ріццолі, Італія)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram