>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В українській Прем'єр-лізі з'явився перший граючий президент клубу

Гельзін став найстаршим дебютантом "еліти"

В українській Прем'єр-лізі з'явився перший граючий президент клубу
Фото: altcom.ua

У суботу свій перший матч у рамках Прем'єр-ліги провів донецький «Олімпік». Перший млинець вийшов у донеччан глевким – «Чорноморець» розгромив дебютанта з рахунком 4:0. На 73 хвилині у складі «Олімпіка» на поле вийшов Владислав Гельзін.

Гельзін став першим граючим президентом клубу в історії українського елітного дивізіону. Зазначимо, що 27 серпня президентові виповниться 41 рік. Тобто Гельзін став найстаршим дебютантом вищої ліги. Раніше на цій «вершині» безроздільно панував Іван Шарій, який грав за «Ворсклу» у 39 років (сезон 1996/97). Зазначимо, що найстаршим гравцем в історії українського футболу є Ігор Шуховцев, що виходив на поле в 41 рік.

Після матчу з «Чорноморцем» Владислав Гельзін заявив, що мріє тепер забити гол в УПЛ.

«Тільки-но побачу й усвідомлюю, що моя гра і перебування на полі не йдуть на користь колективу, одразу ж припиню бути сумісником. А наразі, коли вже я нападник, мені хочеться відкрити лік своїм голам у Прем'єр-лізі. Мені здається, це буде солідне досягнення для 40-річного гравця. Водночас мені як командному виконавцеві хочеться, щоб ми не пасли задніх в елітному дивізіоні, набирали очки», - цитує рекордсмена «Команда».

Додамо, Гельзін із 2001 року не тільки фінансує «Олімпік», а й регулярно виходить на поле. За свою команду провів більш ніж 100 ігор, у яких забив 22 м'ячів. Окрім того, Гельзін є депутатом Донецької обласної ради (Партія регіонів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram