>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ: кримські клуби можуть грати тільки в Україні

У Будинку Футболу радять російським колегам не створювати штучний ажіотаж

ФФУ: кримські клуби можуть грати тільки в Україні
Фото: www.ffu.org.ua

Кримські футбольні клуби не можуть вступити до Російського футбольного союзу, так як є українськими, повідомили у прес-службі Федерації футболу України (ФФУ).

"Ми з великою повагою ставимося до президента РФС пана Толстих, але українська федерація апріорі не могла зірвати переговори щодо вступу українських футбольних клубів до РФС. Українські клуби згідно зі статутом та регламентом УЄФА і ФІФА вступати у інші асоціації не можуть ніяк. Крим є українською територією, а ці клуби залишаються українськими, входять до складу ФФУ. Розмову на цю тему пора закривати, не створювати штучний ажіотаж навколо теми", - заявив керівник департаменту інформації ФФУ Павло Терновий.

Нагадаємо, раніше президент РФС Микола Толстих заявив, що ФФУ зірвала багатосторонню зустріч з питань виступів клубів Криму та Севастополя у Росії. Для участі у чемпіонаті Росії зареєстровано п'ять клубів: СКЧФ (Спортивний клуб Чорноморського флоту, Севастополь), "СКІФ" (Сімферополь), ФК "Жемчужина" (Ялта), ФК "Океан" (Керч) та ФК "Ахтіар" (Севастополь).

Додамо, очікується, що завтра кримські клуби, нарешті, будуть прийняті до РФС. Клуби гратимуть у другій російській лізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram