>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Карпатам" ніде грати - "поплив" газон

Вони не хотіли на "Арену Львів", але життя, судячи з усього, змусить

"Карпатам" ніде грати - "поплив" газон
Фото: Анатолий Белов

У львівських "Карпат" виникли непередбачені труднощі - новий газон на їхній домашній арені не встиг прижитися.

Агроном ФК "Карпати" Юрій Костюк демонструє - трава легко відтягується на кілька сантиметрів разом із верхнім шаром ґрунту.

"Усе це через спекотне літо", - пояснює Костюк журналістам ZIK. І додає: якщо на такому газоні провести ще хоча б одну гру - футбольне поле вже не врятувати. Крім того, ризик отримати травму на такому покритті зростає у кілька разів. А наступний домашній матч - проти запорізького "Металурга".

"Є такий вислів у футболістів: газон "пливе". Коли є певні рухи футболіста, тоді газон "тікає". Він ще не дорослий, ще не тримається основи", - резюмував Костюк.

Агрономи "Карпат" додають, що новому газону можуть знадобитися ще кілька місяців.

Керівництво "Карпат" як альтернативу розглянуло "Арену-Львів". Тепер очікує відповіді від профільного міністерства.

Нагадаємо, зараз на сучасному стадіоні грають "вимушені переселенці" із "Шахтаря". І "гірники" нібито проти того, щоб на "Арені Львів" ще хтось грав.

"Карпати" розглядають варіанти з іграми на стадіоні "Динамо" імені Лобановського або ж у Тернополі. У крайньому разі проситимуть Прем'єр-лігу поміняти осінні домашні матчі команди на виїзні.

Нагадаємо, "Карпати" раніше неодноразово відмовлялися грати на сучасній "Арені Львів". Нарікали то на нефарт, то на дорожнечу оренди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram