>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фоменко повернув до збірної Гладкого і покликав п'ять новачків

Команда стартує у відборі на Євро-2016 з матчу зі Словаччиною

Фоменко повернув до збірної Гладкого і покликав п'ять новачків
Александр Гладкий в новом сезоне забивает почти в каждом матче
Фото: ФК "Шахтер"

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко викликав на матч 28 гравців. Серед когорти запрошених відразу п'ятеро новачків.

Якісний плюс "Шахтаря"

Цього разу найбільше представників донецького "Шахтаря" - сім. Повернення у "гірницький" клуб орендованого захисника Ордеця і підписання нового контракту з нападником Гладким якісно збільшили традиційну п'ятірку гравців "Шахтаря" у збірній.

Разом з тим, травми дніпропетрівців Євгена Коноплянки і Віталія Мандзюка у поєднанні з неоптимальними ігровими кондиціями Євгена Селезньова створили "мінус" у представництві "Дніпра". Однак ситуацію трохи "підправило" гольове чуття Євгена Шахова, що отримав дебютне запрошення у національну команду. Як наслідок, у нинішній збірній - п'ятеро дніпропетровців.

Водночас, зберегли традиційні шість місць у збірній київські динамівці, до складу яких повернулися раніше травмовані Гармаш і Хачеріді.

П'ятірка дебютантів

Вересневий виклик у національну команду став дебютним відразу для п'ятьох гравців: півзахисників Ковальчука, Ребенка і Громова, а також гравців атаки Шахова та Будківського. Двоє з них - 29-річний півзахисник харківського "Металіста" Павло Ребенок та 28-річний півзахисник одеського "Чорноморця" Кирило Ковальчук - абсолютні дебютанти, які ніколи раніше не захищали кольори України у молодших командах.

Невеликий досвід у 24-річного хавбека полтавської "Ворскли" Артема Громова, який у 2010-му зіграв три матчі за молодіжну збірну. Зате серйозний досвід у двох інших новачків: актуальний форвард "молодіжки", 22-річний нападаник луганської "Зорі" Філіп Будковський провів за збірні України різних віків 58 матчів, забивши 22 м'ячі, а 23-річний атакуючий півзахисник "Дніпра" Євген Шахов має в активі 69 ігор і 17 голів, проведених за юнацькі та молодіжну збірні країни.

Повернення Гладкого і Гоменюка

Після тривалої паузи отримав виклик у збірну нападник Олександр Гладкий, який у 2007-2008 роках взяв участь у восьми матчах національної команди, забивши один м'яч у дебютній для себе грі (проти Узбекистану).

29-річний форвард Володимир Гоменюк попереднє запрошення отримав більш як рік тому - на відбірковий матч чемпіонату світу-2014 року проти Чорногорії (07.06.2013), однак на поле у тому матчі не виходив.

Додамо, що матч зі Словаччиною пройде 8 вересня на НСК "Олімпійський".

***

Гравці, яких викликали на контрольний поєдинок з Парагваєм (3 вересня) і відбірковий матч зі словаками:

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар" Донецьк), Денис Бойко ("Дніпро" Дніпропетровськ), Дмитро Безотосний ("Чорноморець" Одеса)

Захисники: В'ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, Іван Ордець (усі - "Шахтар"), Євген Хачеріді, Євген Макаренко (обидва - "Динамо" Київ), Артем Федецький ("Дніпро")

Півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Денис Гармаш, Роман Безус (всі - "Динамо"), Руслан Ротань, Євген Шахов (обидва - "Дніпро"), Микола Морозюк ("Металург" Донецьк), Тарас Степаненко ("Шахтар") , Едмар Галовський, Павло Ребенок (обидва - "Металіст"), Дмитро Хомченовський ("Зоря"), Кирило Ковальчук ("Чорноморець"), Артем Громов ("Ворскла"), Анатолій Тимощук ("Зеніт" Санкт-Петербург, Росія)

Нападники: Роман Зозуля ("Дніпро"), Олександр Гладкий ("Шахтар"), Володимир Гоменюк ("Металіст"), Філіп Будковський ("Зоря").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram