>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Жеребкування ЛЧ: "Шахтар" отримав у суперники "Порту", "Атлетік" і БАТЕ

Стали відомі всі вісім груп ЛЧ

Жеребкування ЛЧ: "Шахтар" отримав у суперники "Порту", "Атлетік" і БАТЕ

У Монако відбулося жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів. "Шахтар" (єдиний представник України в турнірі), сіяний з другого кошика, потрапив у групу Н.

"Гірники" зіграють з "Порту" (Португалія), "Атлетіком" (Іспанія) і БАТЕ (Білорусь).

"Шахтар" у ЛЧ грав з "Порту" (27 перемог у чемпіонаті, 2 Кубки чемпіонів) у сезоні 2011/12. Донеччани програли обидва матчі: 1:2 і 0:2 (на своєму полі). Єдиний м'яч у ворота "синіх" забив Луїс Адріано. У складі "Порту" блискуче грав тоді Халк. Зараз немає таких зірок у команді.

З "Атлетіком" "гірники" ще не зустрічалися. Особливістю цієї команди є кадрова політика. За клуб мають право грати лише футболісти з баскськими корінням. Цього правила дотримуються від створення команди (з 1898 року) до сьогодення. Така унікальна політика, безумовно, позначається на результатах. Вистріливши у 80-і роки (перемоги у Примері у 1983 і 1984 роках), "Атлетік" поступово скотився донизу: більшість талановитих басків, погравши кілька років за "смугастих", ідуть у заможніші клуби. Однак в останні роки "Атлетік" знову нагадав про себе. Минулого сезону баски фінішували на 4-у місці, пропустивши вперед тільки грандів ("Атлетіко", "Реал", "Барсу"). У відборі до ЛЧ баски перемогли "Наполі".

З БАТЕ донеччани також ще не зустрічалися. Клуб з Борисова є безумовним лідером білоруського футболу. "Трактористи" 10 разів вигравали чемпіонат країни (1999, 2002, 2006-2013). В Європі команда, яка демонструє дисциплінований оборонний футбол, також виступає досить непогано. БАТЕ вже четвертий раз виходить до групового етапу ЛЧ. В активі команди є перемоги над "Баварією" і "Ліллем". За борисовчан в основному виступають білоруські футболісти. Але є в команді Олександра Єрмаковича і легіонери: серби Тубіч (колишній гравець "Карпат"), Младенович, росіянин Хагуш і українець Яковлєв (вихованець Академії "Шахтаря", виступав за "Полтаву" і донецький "Металург").

В інших групах зіграють:

Група А: "Атлетіко", "Ювентус", "Олімпіакос", "Мальме".

Група B: "Реал", "Базель", "Ліверпуль" і "Лудогорець".

Група C: "Бенфіка", "Зеніт", "Байєр", "Монако".

Група D: "Арсенал", "Боруссія" Дортмунд, "Галатасарай", "Андерлехт".

Група E: "Баварія", "Манчестер Сіті", ЦСКА, "Рома".

Група F: "Барселона", ПСЖ, "Аякс", "АПОЕЛ".

Група G: "Челсі", "Шальке", "Спортінг", "Марібор".

Матчі першого туру відбудуться 16-17 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram