>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: хотів битися з "Реалом" і "Баварією", а отримав - "Атлетік" і БАТЕ

"Гірники" отримали рівну групу

Луческу: хотів битися з "Реалом" і "Баварією", а отримав - "Атлетік" і БАТЕ
Фото: shakhtar.com

У четвер відбулося жеребкування групової стадії Ліги чемпіонів. Донецький "Шахтар" потрапив у групу Н, де зіграє з "Порту", "Атлетіком" і БАТЕ. Мірча Луческу так прокоментував жеребкування:

"У нас дуже збалансована, рівна група, немає яскраво виражених лідерів. Тож події можуть розвиватися непередбачувано. Шкода, що ми не можемо грати вдома і скористатися перевагою. Однак сподіваюся, що там, де виступатимемо, вдасться переконати публіку вболівати за "Шахтар" - нашою видовищною грою, поведінкою, ставленням до вболівальників, результатами. Необхідно, щоб люди підтримували нас. Адже це змагання. І у нас є всі шанси вийти в євровесну.

"Порту" - дуже досвідчена команда, багато разів досягала успіху, як у Лізі чемпіонів, так і в Лізі Європи. У "Атлетіка" зараз новий стадіон, який повністю заповнюється на кожній грі. Той регіон, в районі Сан-Себастьяна, дуже цікавий. Це зона басків. Люди там дуже пишаються своїм походженням і всією душею вболівають за команду, гравці якої, як правило, є місцевими уродженцями. Тому міцні традиції та велика мотивація. Також не забуваймо, що іспанський чемпіонат - один із найсильніших у світі наразі. І цей клуб рівняється на провідні команди: мадридський "Реал" і "Атлетіко", а також на "Барселону". Щодо БАТЕ, то ми постараємося отримати найважливішу інформацію про них. Хоча можу сказати, що, незалежно від турніру, цей клуб завжди підносить сюрпризи. Але нам не потрібні такі сюрпризи! Тому слід дуже добре підготуватися. В цілому, знову ж таки, група дуже збалансована, але саме тому буде вкрай нелегко.

У цілому скажу так: три команди боротимуться за вихід в наступний етап. Напевно, тільки БАТЕ до цього ще не готовий. Решта - так. Кого хотів би я в суперники? Я б хотів битися з мадридським "Реалом", оскільки ми з ним ніколи не перетиналися. А ще жодного разу не грали з мюнхенською "Баварією".

Вірю, що вся країна вболіватиме за нас, оскільки ми єдина команда з України в цьому турнірі. Це дуже важливо в такий момент. Наша присутність у цьому розіграші Ліги чемпіонів - предмет гордості України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram