>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Григорій Суркіс: за порушення футбольної конституції на Росію чекають санкції

Толстих ухвалив незаконне рішення

Григорій Суркіс: за порушення футбольної конституції на Росію чекають санкції
Фото: uklon.com.ua

18 вересня у Ньоні (Швейцарія) відбудеться зустріч керівництва УЄФА, ФФУ і РФС. На переговорах, які ініціював Платіні, обговорюватимуть майбутнє кримських клубів. Нагадаємо, раніше РФС включив три кримські команди у свій дивізіон, незважаючи на заборону ФФУ. УЄФА не покарала Росію за самоуправство, обмежившись заявою про невизнання результатів матчів за участю кримських команд.

Перший віце-президент УЄФА Григорій Суркіс в ефірі програми «Профутбол» заявив, що позиція Росії від початку програшна:

«Якщо говорити про Статут ФІФА як футбольну конституцію, то вона порушена Росією за всіма критеріями. Я б на місці пана Толстих (президент РФС) як мінімум повідомив керівництво країни, що в результаті рішень РФС російський футбол опиняється під можливістю застосування санкцій.

18 вересня буде зустріч у межах засідання виконкому УЄФА. Туди запрошено президентів РФС і ФФУ. Буду на зустрічі і я - як віце-президент УЄФА і член виконкому. Думаю, що і президент ФІФА, і президент УЄФА, і юридичні служби цих двох організацій дослухаються до моєї думки про те, що потрібно врегулювати цей конфлікт у рамках насамперед, як я вам сказав, футбольної конституції».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram