>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" і "Динамо" витратили влітку на новачків 16 млн євро

Решта клубів УПЛ грошей не витрачали

"Шахтар" і "Динамо" витратили влітку на новачків 16 млн євро
Фото: dozor.com.ua

У ніч з понеділка на вівторок в Європі закрилося трансферне "вікно". Українські клуби цього міжсезоння поводилися тихо. За літо клуби УПЛ витратили на новачків тільки 16 млн євро. Такі цифри повідомляє авторитетний німецький портал Transfermarkt. Порівняно з минулим сезоном, українці витратили 131 млн євро (за два трансферні вікна).

Цікаво, що цього літа на новачків гроші витрачали тільки два клуби - "Шахтар" і "Динамо". Решта клубів або брали гравців в оренду, або підписували "вільних агентів".

"Гірники", незважаючи на об'єктивні труднощі, витратили на трансфери 12 млн євро. У таку суму обійшлися Рінату Ахметову два гравці "Металіста": Марлос (8 млн) і Азеведо (4 млн). Рік тому донеччани придбали виконавців на 67 млн.

Ігор Суркіс, минулого літа витративши на рекрутів для Блохіна 44 млн євро, цього року обмежився 4 млн. Саме стільки коштував "Динамо" польский форвард Лукаш Теодорчик.

На продажу гравців найбільше заробив "Металіст". Харків'янам вдалося виручити за своїх вже колишніх гравців 27,5 млн євро: Марлос, Азведедо (обидва - в "Шахтар" за 12 млн), Гомес (в "Атланту", за 5 млн), Крістальдо (в "Палмейрас" за 3,5 млн), Вілліан (в "Крузейро" за 3,5 млн) Бланко (в ВБА за 2 млн) і Соса (оренда в "Бешикташ" за 1,5 млн).

"Динамо" на трансферах футболістів заробило 16,5 млн євро. 10 млн кияни отримали за перехід Брауна Ідеє в англійський ВБА. Ще 4 млн євро Суркіс отримав за трансфер Мехмеді у "Фрайбург". Нарешті, Бенуа Тремулінас, який перебрався до "Севільї", приніс 2,5 млн.

"Дніпро" за трансфер Джуліано в "Греміо" отримав 6 млн євро.

"Шахтар" цього літа гравців не продавав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram