>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна - Словаччина: вибір очевидний

Сьогодні збірна України проведе матч першого туру відбірного циклу Євро-2016 проти збірної Словаччини

Україна - Словаччина: вибір очевидний
Фото: ffu.org.ua

До стартового поєдинку наша збірна підходить з великими проблемами у складі. Одразу п'ять гравців основного складу пропустять сьогоднішній матч через травми: Хачеріді (до травми додалася ще й дискваліфікація за вилучення в грі проти Франції), Гармаш, Коноплянка, Ротань і Тимощук (не буде і Гоменюка, але до основних гравців нападник «Металіста» не належить). Для Михайла Фоменка, який устиг зарекомендувати себе тренером-консерватором, втрата одного ключового гравця - це проблема, а відсутність одразу п'яти - це, напевно, катастрофа.

Основний склад нашої збірної, пам'ятаючи знову-таки про консерватизм Фоменка, не так уже й важко вгадати. Та й великого вибору футболістів хорошого рівня немає. Михайло Іванович, напевно, віддасть перевагу перевіреним бійцям. Ба більше, можна припустити, що Фоменко практично повністю змоделює «основу» з нещодавнього товариського матчу проти Молдови. У середу, нагадаємо, Україна вийшла на поле в такому складі: П'ятов, Федецький, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Тимощук, Ярмоленко, Едмар, Гусєв, Зозуля. Травмованого Тимощука замінить, швидше за все, Роман Безус (Едмар зміститься на позицію Анатолія). У ще одного кандидата на вихід у центр поля, Кирила Ковальчука, досвіду таких ігор практично немає (півтори єврокампанії у складі «Чорноморця» - і все). Для Фоменка цей мінус переважить усі плюси. До того ж Безус у тому самому матчі проти Молдови досить непогано увійшов у гру і забив переможний м'яч. Тож вибір очевидний.

Збірна Словаччини приїхала в Київ практично в найсильнішому складі. Не зіграє сьогодні тільки Мартін Шкртел. Захисника «Ліверпуля» дискваліфіковано. На думку словацьких журналістів, в «основі» Мартіна замінить 22-річний Норберт Д'ємбер з італійської «Катанії». Усі інші лідери міцної команди Яна Козака готові до бою. Навіть голкіпер Ян Муха (самарські «Крила Рад»), якого словаки записали в травмовані, готовий вийти сьогодні на поле.

Загалом стартовий склад Словаччини також читається легко. Муха у воротах, квартет захисників - Пекарик («Герта», Німеччина), Д'ємбер, Дюріца («Локомотив», Росія), Губочан («Динамо», Росія). Центр поля - зона відповідальності півзахисників Кісса («Росс Каунті», Шотландія) і Печовські («Жиліна»). Над створенням працюватимуть чотири виконавці, кожного з яких можна зарахувати до категорії зірок. Диригувати грою Словаччини в центрі поля буде зірка «Наполі» Марек Хамшик, на флангах мають намір погрожувати нам Штох (ПАОК, Греція) і Вайс («Лехвія», Катар). На вістрі атаки немає альтернативи найдосвідченішому Шестаку з німецького «Бохума» (12 голів у 55 матчах за збірну).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram