>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сьогодні УЄФА назве 13 міст-господарів Євро-2020

У списку претендентів українських міст немає

Сьогодні УЄФА назве 13 міст-господарів Євро-2020

Сьогодні на церемонії в Женеві назвуть господарів Євро-2020. Нагадаємо, вперше в історії континентального футболу ЧЄ пройде не в одній країні, а в різних європейських містах. Таку ідею пролобіював Мішель Платіні.

Виконком УЄФА вибере 13 міст із 19 заявок. 12 міст отримають стандартні пакети матчів (три матчі групового етапу і один матч 1/8 або 1/4 фіналу). Ще одна заявка отримає право прийняти обидва півфінали і фінал (Лондон або Мюнхен), повідомляє офіційний сайт УЄФА.

За стандартний пакет поборються Баку (Азербайджан), Мінськ (Білорусь), Брюссель (Бельгія), Софія (Болгарія), Копенгаген (Данія), Скоп'є (Македонія), Будапешт (Угорщина), Єрусалим (Ізраїль), Рим (Італія), Амстердам (Голландія), Дублін (Ірландія), Бухарест (Румунія), Санкт-Петербург (Росія), Глазго (Шотландія), Більбао (Іспанія), Стокгольм (Швеція), Кардифф (Уельс). За «фінальний» пакет посперечаються Лондон і Мюнхен. Переможений у цій суперечці претендуватиме на стандартний пакет.

Нагадаємо, від України на проведення матчів Євро-2020 могли претендувати Київ і Донецьк. Але ФФУ відмовилася від такої ідеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram