>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фоменко попросив УПЛ перенести матч "Динамо" - "Шахтар"

Ліга створювати прецедент не хоче

Фоменко попросив УПЛ перенести матч "Динамо" - "Шахтар"
Фото: EPA/UPG

У понеділок дирекція Прем'єр-ліги затвердила дати проведення матчів 8 туру. Так центральний поєдинок туру "Динамо" - "Шахтар" мали зіграти 5 жовтня. Можливо, цю гру перенесуть на грудень.

Справа в тому, що 30 вересня "гірники" вдома грають матч ЛЧ з "Порту", кияни 2 жовтня в рамках ЛЄ вдома приймають "Стяуа", а 6 жовтня гравці мали прибути в розташування збірної для підготовки до матчів відбору Євро-2016 проти команд Білорусі (9 жовтня, Борисов) і Македонії (12 жовтня, Львів).

Президент "Динамо" Ігор Суркіс сказав, що клуб про перенесення не проситиме. Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що "гірники" рішення ще не прийняли. Наставник збірної України Михайло Фоменко зазначив, що лист про перенесення в Прем'єр-лігу відправлено, і тепер тренерський штаб чекає на відповідь.

Гендиректор Прем'єр-ліги Петро Іванов у свою чергу зазначив, що матч, швидше за все, не перенесуть:

"Якщо ми створимо прецедент, то може постати питання про перенесення також і матчу 12 туру "Дніпро" - "Шахтар", після якого збірна знову збиратиметься. До того ж у європейських топ-чемпіонатах такої практики немає".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram