>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЦСКА можуть виключити з Ліги чемпіонів

Фани армійців прославилися на всю Європу

ЦСКА можуть виключити з Ліги чемпіонів
Фото: EPA/UPG

Московський ЦСКА можуть виключити з Ліги чемпіонів. Причина - поведінка армійських фанів під час матчу ЛЧ проти "Роми".

Нагадаємо, росіяни влаштували безладдя в Римі, спровокувавши бійку біля стадіону з ультрас суперника і поліцією. Крім того, вже на стадіоні фани ЦСКА скандували расистські гасла і закидали італійських уболівальників вогненними фаєрами.

Згідно з дисциплінарним статутом УЄФА, за таку поведінку своїх уболівальників ЦСКА загрожують санкції, аж до виключення з турніру, оскільки це не перший епізод для вболівальників російського клубу. Дисциплінарний комітет УЄФА розгляне питання санкцій проти ЦСКА 3 жовтня.

Для армійців це вже третє порушення, пов'язане з расистськими витівками вболівальників, яке, відповідно до статті 14, веде до покарання клубу «проведенням декількох матчів без глядачів, дискваліфікацією стадіону, скасуванням результату матчу, зняттям очок або виключенням з турніру».

ЦСКА проведе перший домашній матч турніру проти мюнхенської «Баварії» без глядачів, зазнавши покарання за демонстрацію уболівальниками расистських і ультраправих символів на грі проти чеської «Вікторії» в минулому розіграші Ліги чемпіонів.

Раніше армійців також карали проведенням матчу з частково закритими трибунами після інциденту в домашній грі проти «Манчестер Сіті», коли расистських образ зазнав півзахисник англійського клубу Яя Туре.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram