>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: "Полтава"? Не розумію, як ця гра допоможе нам в ЛЧ

Матч-відповідь Кубка України перетвориться на просту формальність

Луческу: "Полтава"? Не розумію, як ця гра допоможе нам в ЛЧ
Фото: EPA/UPG

У четвер донецький "Шахтар" у першому матчі 1/8 фіналу Кубка України на виїзді розгромив першолігову "Полтаву" - 5:1. Після матчу наставник "гірників" Мірча Луческу зазначив, що не розуміє, навіщо потрібні такі ігри.

"У першому таймі я був незадоволеним нашими діями в атаці. У другому таймі вийшла зовсім інша команда - більш агресивна, швидка, заряджена на штрафний майданчик. Створили багато гольових моментів. Могли ще більше забити. Добре, що здобули такий результат у першій грі.

Думаю, це помилка - грати два матчі в Кубку, а не за тією схемою, як казав я, коли перші чотири команди чемпіонату проводять мікротурнір. Не думаю, що такі ігри можуть допомогти нам у підготовці до Ліги чемпіонів. Це стосується й інших команд, які грають у Лізі Європи", - сказав Луческу в ефірі каналу "Футбол 1".

Нагадаємо, раніше Кубок України розігрували за одноматчевою системою (один раунд - один матч). Однак у цьому сезоні через нестачу ігор (у Прем'єр-лізі залишилося 14 команд) ухвалили рішення перейти до двоматчевих дуелей. Водночас "Шахтар" напередодні сезону пропонував компенсувати нестачу ігор чемпіонатом у два ступені. ФФУ такий формат чемпіонату відкинула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram