>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шева і Ребров забили по м'ячу у матчі пам'яті "динамівців"

На стадіоні "Динамо" був аншлаг

У неділю на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського відбувся матч у пам'ять про легендарних динамівців, які пішли з життя, - Валентина Белькевича, Андрія Баля і Андрія Гусіна.

На поле вийшли легендарні гравці "Динамо" кількох поколінь - 1980-х (Чанов, Дем'яненко, Заваров, Рац, Кузнецов, Протасов, Литовченко), 90-х (Лужний, Саленко, Косівський), 2000-х років (Луценко, Венглинський, Хацкевич), а також запрошені гості з Білорусії (Варивончик) і Росії (Хідіятуллін). З Марокко в Київ прибув Бадр Ель-Каддурі, а з Грузії - Каха Каладзе і Георгій Деметрадзе.

Також взяли участь у грі Сергій Ребров і Андрій Шевченко. Сергій і Андрій відіграли за різні команди по 80 хвилин. У підсумку, суперфорварди "Динамо" зуміли по разу розписатися у воротах суперників. На поле за команду "Синіх" вийшов син Андрія Гусіна, який став наймолодшим учасником матчу. Найстаршим виявився Леонід Буряк.

Цікаво, що в самому матчі не взяв участь друг Андрія Баля, Олег Блохін. Однак Олег Володимирович сидів на лавці запасних, виступивши в ролі наставника однієї з команд.

Слід зазначити, що голи в матчі забивали динамівці з двох останніх поколінь: Ребров, Шевченко, Георгій Деметрадзе, Олександр Хацкевич, Олег Гусєв та Олег Венглинський. Представники команди 1980-х хоч і загрожували воротам, але не зуміли пробити двох голкіперів - Віктора Чанова та Олександра Уварова (московський динамівець, друг і партнер Андрія Баля за ізраїльським "Маккабі" з Тель-Авіва). Перший тайм завершився перемогою "Білих" (забив Ребров), проте вже на самому початку другої 40-хвилинки відзначився Георгій Деметрадзе.

"Синім" завдяки старанням Андрія Шевченка вдалося вийти вперед 3:2, але останнє слово залишилося за "Білими" - Олег Гусєв красивим ударом обійшов Тараса Луценка - 3:3.

Нагадаємо, "Динамо" поховало трьох своїх легендарних гравців практично за один місяць. Белькевич помер 1 серпня. Баль пішов на той світ 9-го. А Гусін розбився на мотоциклі 17 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram